A YouTube segített a szülésben

Vágólapra másolva!
Egy brit mérnök annak köszönhetően tudta világra segíteni gyermekét a késlekedő mentősök helyett, hogy  a YouTube-on elérhető oktatóvideókból tájékozódott, amikor megindultak felesége fájásai - számolt be a BBC.
Vágólapra másolva!

Amikor a Cornwellben élő Marc Stephens terhes felesége kezdte kényelmetlenül érezni magát, férje a biztonság kedvéért megtekintett néhány szüléssel kapcsolatos oktatóvideót a YouTube-on.

Négy órával később megindult a szülés folyamata, és a férfi még a mentők késői érkezése előtt sikerrel világra segítette negyedik gyermekét. Mint a BBC-nek elmondta, a Google-on keresett szüléssel kapcsolatos információkat, megnézett néhány videót a YouTube-on, és gyakorlatilag bemagolta tartalmukat.

Felesége, Jo Stephens úgy nyilatkozott, eredetileg is otthonszülést terveztek, de nem gondolták, hogy orvosi segítség nélkül hozzák majd világra gyermeküket. A beszámoló szerint a feleség otthonában aludt, amikor arra ébredt, hogy öt perces szülési fájdalmai vannak. Ekkor felébresztete férjét, és telefonon értesítették bábájukat, aki viszont nem tudott azonnal a helyszínre érni, ezért azt tanácsolta a szülőknek, hogy hívják ki a mentőket. Az orvos megérkeztét a szülők már nem tudták megvárni, a szülés hamarabb megindult, szerencsére a baba világra jövetele alatt a bába telefonon is tudta instruálni a leendő apát a teendőkről, így a későbbi orvosi vizsgálatok alapján sem a gyermek, sem édesanyja nem szenvedett semmiféle károsodást.