Pletykák szerint nyáron érkezik az új iPhone

Vágólapra másolva!
Hivatalosan továbbra sem tudni semmit az  Apple új mobiljáról, de pletykák szerint július 17-én kerül majd a boltokba az iPhone új változata, amely a várakozások szerint  jobb minőségű képernyővel, digitális kamerával lesz felszerelve, és tudását tekintve is okosabb lesz elődjénél.
Vágólapra másolva!

A számos technológiai blogon, így például a Wired Gadget Labjén is publikált, állítólag az Apple hardverrészlegétől eredeztethető meg nem erősített pletykák szerint az új iPhone-t a jelenleginél szebb képet biztosító, ugyanakkor alacsonyabb fogyasztással bíró OLED, vagyis szerves fénykibocsátású dióda technológiát használ majd a korábbi folyadékkristályos helyett, bár az előbbi megoldás jóval drágább az utóbbinál.

Ezen kívül a készüléket az információk szerint a korábbi 2 megapixeles digitális kamera helyett 3,2 megapixelessel szerelik majd fel, amely képes lesz videorögzítésre is, a mozgóképes felvételeket pedig szerkeszteni is lehet majd a készüléken. A beépített navigáció segítségével a készülék szoftvere fel tudja ismerni, hol készült egy adott fotó, és az internetről extra információkkal tölt le ezekről - ígérik a meg nem nevezett források.

A multimédiás üzenetküldést, az MMS-t is támogatni fogja a készülék, amelynek hátlapja a gépház védelme érdekében gumiborítású lesz, a hátoldalán lévő alma-logó pedig világítani fog. Úgy hírlik, alapból felszerelik majd FM-jeladóval, amelynek segítségével például autórádióknak tudja sugározni a lejátszott zenefájlokat. Elődjéhez képest gyorsabb processzort, és több memóriát szerelnek majd a készülékbe, az integrált GPS pedig használható lesz rendes autós navigációra is, képességei pedig digitális iránytűfunkcióval bővülnek, az akkumulátor kapacitásását pedig másfélszeresére növelik. A meg nem erősített információk alapján a készülék ugyanannyiba fog kerülni, mint elődei, ám a jelenleg kapható 8 és 16 gigabájtos helyett 16 és 32 gigabájtos változatban lesznek kaphatók. Természetesen az Apple továbbra sem kommentálja a pletykákat, az új termékeit mindig titokban tartó gyártó konkrétumokkal legfeljebb a hivatalos bemutatón szolgálhat, de még eziránti szándékáról sem nyilatkozott a cupertinói székhelyű vállalat.