Képeskönyvet, magazint is megjelenít a színes e-papír

Vágólapra másolva!
2011-re elkészül színes e-papírt használó digitáliskönyv-olvasóival az iRex. A kijelző nemcsak a teljes színskála megjelenítésére lesz képes, hanem írni is lehet rá. A gyártó a színes papírnyomtatáshoz közelítő minőségű eredménnyel kecsegtet, így a fekete-fehér könyvoldalak mellett immár színes magazinokat is olvashatunk majd a könyv- és újságpiacot minden bizonnyal átalakító technológia segítségével.
Vágólapra másolva!

Az e-könyv-olvasó a számítógép sokoldalúságát és jelentős tárolókapacitását ötvözi a könyv hordozhatóságával és a papír kényelmes olvashatóságával. Az A4 és A5 méretek közötti, vékony és könnyű célszámítógépek legfőbb előnye, hogy kijelzőjük a kép frissítéséből adódó vibrálás és a szemet tovább fárasztó háttérvilágítás nélkül jeleníti meg a könyvoldalakat. A hagyományos képernyő úgy működik, mint egy festett üveglap mögé helyezett fényforrás, ezzel szemben az elektronikus papír a képpontok fényvisszaverő képességének változatásával inkább a tintasugaras nyomtatásra emlékeztető eredményt ad.

Az e-papír kijelző és a köré (azaz leginkább mögé) épített számítógép segítségével sokezer oldalnyi olvasnivalót vihetünk magunkkal, így nem kell felállni az ágyról, hogy elővegyünk egy új kötetet, sosem csúszik ki a könyvjelző a lapok közül és akár az egész könyvtárban kereshetünk egy idézni vágyott mondat forrására.

http://www.youtube.com/v/R7ZErQ5Kl6w&hl=en&fs=1&
Hamarosan vehetünk napfényben olvasható kijelzős laptopot is

Az e-bookoknak, amelyekről a közelmúltban hosszabb áttekintést írtunk, több vetélytárssal is számolniuk kell. Az elmúlt évben sebesen teret hódító netbookok képernyőjéről ugyan nem olyan kényelmes olvasni, viszont hasonló árért egy teljes képességekkel felruházott számítógéphez jutunk. Ráadásul idén érkezhetnek a százdolláros laptophoz kifejlesztett új kijelzővel rendelkező laptopok. A Pixel Qi nevű cég által gyártott megjelenítők átkapcsolhatóak vibrálásmentes, napfényben is jól olvasható fekete-fehér módba, ami szemkímélőbb olvasást tesz lehetővé. Az okostelefonok is rendelkeznek e-könyvek olvasását lehetővé tevő szoftverekkel, itt a kis betűkből fakadó kényelmetlenséget az extrém hordozhatóság ellensúlyozza. A különféle megoldások versenyében egy dolog tűnik biztosnak: a papíralapú olvasás az elkövetkezendő években teret fog veszteni az elektronikus megoldásokkal szemben.