PC-n és iPhone-on is tarol a Sims 3

Vágólapra másolva!
Egy hét alatt majdnem másfélmillió példányt adtak el az Electronic Arts "emberszimulátorából", amivel az új játék megdöntötte a cég minden eddigi rekordját.
Vágólapra másolva!

A játékgyártó legsikeresebb premierjét tudhatja maga mögött a Sims 3, amely június 2-án jelent meg, és egy hét alatt 1,4 millió példány kelt el belőle - jelentette be az Electronic Arts (EA) kedden. A szoftver iPhone-ra készült változata is toplistás az Apple iTunes App Store fizetős letöltései között, bár erről pontos számot nem közöltek.

A Sims sorozat már eddig is a PC-s játékok történetének legsikeresebb címe volt: a 2000-ben indult franchise részeiből és a különböző kiegészítőkből 2008-ig több mint százmillió példányt adtak el. Azt pedig megbecsülni is nehéz lenne, hogy az illegális letöltésekkel együtt valójában hányan próbálták ki a szoftvert világszerte.

A Sims 3 már pár héttel a hivatalos premier előtt kiszivárgott a fájlcserélőkre, így szép számban próbálhatták ki azt a sorozat kedvelői. A játékhoz tartozó online szolgáltatások is népszerűek: az EA szerint egy hét alatt több mint hétmillió, a játékosok által tervezett kiegészítőt - bútorokat, ruhákat - töltöttek le az ezek megosztására szolgáló szerverekről.