Rossz házat bontottak le a GPS miatt

Vágólapra másolva!
A GPS-koordináták alapján mentek ki a munkások a rossz házhoz egy georgiai kisvárosban, és az épületet teljesen le is bontottak, méghozzá a tulajdonos tudta nélkül.
Vágólapra másolva!

A tévedésből lebontott ház gazdája, Al Byrd telefonon értesült róla, hogy mi történt az épülettel, és a helyszínre érve a legnagyobb megdöbbenésére már csak egy rakás építési törmeléket talált az egykori családi otthon helyén - adta hírül az atlantai WBSTV. A férfi számon kérte a bontást végző brigádot, akik azzal magyarázták az esetet, hogy ők nem címet, hanem GPS-koordinátákat kaptak a megbízójuktól, és annak alapján navigáltak el az ő házához.

Byrd gyanúja szerint viszont a brigádnak az utca túloldalán álló épületet kellett volna lebontania, ám ennek egyelőre nem tudott utánajárni, mivel utol sem tudta érni azt a texasi céget, amely a koordinátákat adta a munkát végző alvállalkozónak. A férfit a téves bontás miatt nem csak jelentős anyagi kár érte, hanem pótolhatatlan ingóságai, például örökségének egy része is a romok alatt végezte, arról nem is beszélve, hogy az épületet apja a saját kezével építette az egyébként az ő családnevét viselő, félreeső utcácskában a Georgia állambéli Carrollton mellett - nyilatkozta a helyi televízió hírportáljának.

A férfit egy hónappal korábban a kertésze ugyan figyelmeztette, hogy valaki lyukakat fúrt a lakatlanul álló ház oldalába, és a biztosítékdobozt is leszerelték, akkor azonban csak vandalizmusra gyanakodtak, nem pedig egy esetleges bontás előkészületeire. A helyszínen munkához látó brigád már nem vette fel a kapcsolatot Byrddel, mivel szerintük a bontáshoz minden papírjuk megvolt - csak éppen azokat valaki más írta alá, egy másik épület bontásához.