Vágólapra másolva!
Az M1 és M2 csatornák nagyfelbontású (HD) adása júliustól elérhető a MinDig TV nevű földfelszíni digitálistévé-szolgáltatás kínálatában, amelyen így már hat csatorna műsorát lehet fogni jó minőségben, ingyen.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Magyar Televízió megállapodásra lépett az Antenna Hungáriával, július 1-jétől az m1 és m2 csatorna is elérhetővé vált a hazai földi sugárzású digitális tévét használók számára. A köztévé két csatornáját nagyfelbontásban lehet nézni a MinDig TV-n, bár a sugárzott műsoroknak csak egy része készül ilyen technológiával, a maradék tartalom esetében csak felskálázzák a képet nagyobb felbontásúra, de a HD-képes lapostelevíziókon valamelyest már ez is javíthatja a képminőséget. Várhatóan néhány hét múlva 5.1-es hangzásban is lehetővé válik a két adó műsorának közvetítése.

A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás műsorát antennával, és a DVB-T technológiát (illetve azon belül is az MPEG-4 tömörítési eljárást) támogató televízióval, set top boxszal vagy számítógépes tévétunerrel lehet fogni Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében - a lefedettségről ezen az oldalon lehet tájékozódni. A szobai használatra - tehát mozgó járműben nem túl hatékonyan használható - optimalizált rendszerrel kompatibilis eszközöket a hazai boltokban a MinDig TV logójával látják el, a műsorok megtekintéséhez bizonyos területeken tetőantenna, másutt erősítős, vagy hagyományos szobaantenna is elegendő lehet a vételhez. A rendszerben elektronikus tévéújság is elérhető ingyenesen.

Az m1 HD és m2 HDcsatornák mellett az RTL Klub, a TV2, illetve a Duna TV HD-felbontású műsora, továbbá a Duna II csatorna adása nézhető díjmentesen, az ATV és a Hír TV programját csak előfizetési díj ellenében, dekóderkártyát fogadni képes eszközről lehet megtekinteni. A vételhez szükséges, bármilyen tévéhez csatlakoztatható set top box-okat 25-35 ezer forint körüli összegért lehet megvenni, számítógéphez csatlakoztatható tuner pedig nagyjából 10 ezer forintért beszerezhető idehaza.