A világ legolcsóbb laptopja és helikopter fotózáshoz

Vágólapra másolva!
Ősztől egészen különleges készülékeket vehet a kezébe az, aki szeretne saját, helikopterre szerelt fotóállványt, világtó peremű monitort, porcálánból készült hangszórókat az asztalára, vagy strapabíró hordozható iPod-dokkolót. Egy kínai cég előrukkolt a világ legolcsóbb notebookjával is, de ezt még nem tudni, lehet-e majd kapni mifelénk.
Vágólapra másolva!

A Philips egy meghökkentő újdonságot mutatott be a héten. Szeretne Ön világító peremmel ellátott monitort használni? A LightFrame nevű modell kellemes halványkék fényt bocsát ki a képernyő körül, ami cég kutatói szerint jótékony, nyugtató hatással van az emberi szemre. Az AmbiLight tévéket már megszoktuk, ezt egy kicsit nehezebb élőben elképzelni.

Forrás: Philips

Akinek tetszik az ötlet, 71 ezer forintos áron juthat hozzá a 22 hüvelykes megjelenítőkhöz. Egyelőre nem próbáltuk ki élőben a dolgot, így nem tudunk beszámolni róla, tényleg jobb-e így a munka: egy irodában mindenesetre mi lennénk a legfeltűnőbbek vele, az biztos.

Forrás: Philips

A gyártó másik újdonsága a felhasználót figyelő monitor. A PowerSensor nevű infravörös érzékelővel ellátott Brillance modell 30-120 centiméteres távolságból képest érzékelni, hogy ül-e előtte valaki. Ennek köszönhetően amikor a felhasználó feláll a gép elől, a készülék automatikusan elsötétíti a képet, 50 százalékkal mérsékelve a fogyasztást. Innen már csak a következő lépés, hogy a szenzor jelzést adjon a főnöknek is, hogy éppen lazsál az alkalmazott...

Hangszórók porcelánból

Forrás: Joey Roth

A következő termék már a luxus kategóriát képviseli, viszont nekünk annyira megtetszett, hogy nem tudunk nem szólni róla. A San Franciscó-i designer, Joey Roth a héten mutatta be New Yorkban legújabb kreálmányát, a porcelánból készült hangszórót. A művész nem csak az anyagok kinézete miatt válogatta össze őket a különleges kiegészítőhöz: Roth szerint a porcelán és parafa, amely a hangszórókat rögzíti, különlegesen jó hangzást biztosít majd.

Forrás: Joey Roth

A hangszórópárból még csak bemutató darabok készültek, és mivel a művész maga gyártja le őket, teljesen egyediek, és csak rendelésre kaphatók (lásd itt). Egy pár 400-500 dollár (75-95 ezer forint) közötti összegbe kerül majd, és októberben vehetik őket kézbe az első vásárlók. A porclánkúpok teljesítménye mindössze 10 watt, így csak asztali használatra, vagyon kicsi szobába jók, de legalább egy, a barkácsműhely-hangulatot idéző fém dobozos hangerőszabályzó is jár hozzájuk.

Laptop a farpofák között

Az ízléses designtárgyak után egy kis ízléstelen marketing. Az MSI X-Slim netbookja már nem újdonság: az ultravékony noteszgépek az Atom-processzoros új hullám elitjébe tartoznak borsos áruk és különleges kialakításuk miatt. A gyártó most úgy gondolta, érdemes lenne internetes videóval népszerűsíteni a 13 hüvelykes gépeket.

http://www.youtube.com/v/oiNaadVOQEM&hl=en&fs=1&

Hogy a fenekükkel odamontírozott notebookokat elkapó akrobaták viccesek-e, vagy nem, döntse el mindenki maga. A videó nagy ismertségre tett szert a netezők körében, de ennek alapján még nem vennénk meg egy ilyen gépet... Idehaza egyébként 160 ezer forintnál indul az X-Slimek ára.

Extrém fotózás a levegőből

Van, hogy a fotóállvány nem elég: amikor például láva, vagy egy frontvonal fölött szeretne fotózni az ember. A Draganfly nevű cég olyan fotós kiegészítők gyártására specializálódott, amelyek segítenek megoldani az ilyen helyzeteket, vagy befogni egy egészen különleges perspektívát.

Forrás: Draganfly

Legújabb termékük a DraganFlyer X4, egy távirányított repülő helikopter, amelybe többféle digitális, valamint infravörös vagy éjszakai fényképezőgépeket lehet befogatni, de menet közben élő, nagy felbontású mozgóképet is közvetít vagy a távirányítójára, vagy egy speciális szemüvegre - csak hogy lássuk, mit is fényképezünk, merre megyünk éppen.

A fotós robothelikopter számítógépes stabilizátorokkal rendelkezik, képes automatikusan tartani egy adott magasságot és pozíciót, ahol hagytuk a levegőben, és ha véletlenül elveszítené a kapcsolatot a földdel, akkor magától leszáll. A gyártó ősztől forgalmazza a gépet, amely ugyan nem lesz olcsó, de mivel hobbistáknak is ajánlják, gyanítjuk, az átlagember is megengedheti majd magának. A mini helikopter összehajtogatott állapotban egy szerszámtáska-méretű bőröndben is elfér, így bárhová kényelmesen szállítható.

Vigyük magunkkal a zenét - hangosan!

Egy nyaralásnál vagy baráti összejövetel alkalmával jöhetnek igazán jól a Logitech új iPod dokkolói. A cég két új modellt mutatott be a héten, amelyek közös jellemzője, hogy hordozhatóra tervezték őket, vagyis olyankor is kihangosíthatjuk velük a zenelejátszónk tartalmát a társaságnak, amikor nincs a közelben konnektor.

Forrás: Logitech

Logitech Rechargeable Speaker S315i húsz órán át szólhat egy feltöltéssel, és az öt centiméternél is vékonyabb, fém ráccsal ellátott szerkezet jól bírja a szállítást akár autóban, akár hátizsákban. Ha a készüléket használat közben hálózatra csatlakoztatják, zavartalanul szól tovább, viszont tölteni kezdi a zenelejátszót.

Forrás: Logitech

A Logitech másik kihangosítója, a Portable Speaker S125i nem csak iPoddal vagy iPhone-nal használható, hanem bármilyen jackcsatlakozós lejátszót is rá lehet kötni. A modell mindössze fél kiló, 4 darab ceruzaelemmel is működik, és basszusban egy kicsit erősebb, mint fentebb bemutatott párja: a mély hangok kiemeléséhez külön gombbal rendelkezik.

Univerzális távirányító házimozi-őrülteknek

Az iPod-kiegészítők mellett egy új, univerzális távirányítót is bemutatott az elmúlt héten a Logitech. A Harmony 900-at úgy tervezték meg, hogy minden létező otthoni hifi és multimédiás eszközt vezérelni tudjon, bárhol is legyenek azok. A rádiós távirányítóhoz ennek érdekében fix infravörös és kiegészítő jeladók is tartoznak, amelyek a szekrénybe elzárt készülékeket - DVD, házimozi - érik el - de mindössze három darab, vagyis nem kell minden egyes készülékre ilyeneket ragasztani.

Forrás: Logitech

A távirányító érintőképernyőjén funkció szerint választható ki, hogy éppen mire van szükség: a TV-nézés opció például a televíziót, a beltéri egységet/dekódert és az erősítőt kapcsolja be. A készülék 5000 gyártó több mint 225 ezer termékével használható, és ősszel hozzák forgalomba Európában 400 eurós (108 ezer forint) áron.

A világ legolcsóbb notebookja

Eheti válogatásunkba belefért egy olyan készülék is, amely nem magas, hanem alacsony árával lóg ki a mezőnyből - igaz, ez nem feltétlenül válik előnyére. A kínai Lanyu készítette el a világ legolcsóbb notebookját, amely eBook LY-EB01 névre hallgat. A hét hüvelykes készülék mindössze 19 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül Kínában: ilyen olcsón még mobiltelefont sem lehet kapni.

Forrás: [origo]

Valójában a Lanyu eBookja is közelebb áll egy mobilhoz, mint egy PC-hez, mivel Windows CE operációs rendszerrel működik, és egy gyengécske, 266 megahertzes ARM processzor működteti. A 128 megabájtos memória nem is lenne sok fejlettebb alkalmazásnak elég, de például wifin internetezni lehet a géppel, és e-mailezésre is alkalmas a teljes QWERTY billentyűzetnek köszönhetően. A kínai netbook méretei: 25x13x3 centiméter, a súlya 60 dekagramm, a képernyőfelbontása pedig 800x480 pixeles. Egyelőre nem tudni, hogy a gyártó külföldön is forgalomba hozza-e majd.