Minden második Xbox 360 elromlik a briteknél

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél nagyobb, 54,2 százalékos arányban hibásodnak meg az Xbox 360 konzolok - derül ki a brit Game Informer magazin által gyűjtött adatokból.
Vágólapra másolva!

A neves videojáték-magazin 5000 olvasója megkérdezésével gyűjtött adatokat az egyes játékkonzolokról, és mint kiderült, a Microsoft játékgépe továbbra is magasan vezeti a meghibásodási statisztikákat. Az Xbox 360 54,2 százalékával szemben a Playstation 3 gépekből csak minden tizedik (10.3 százalék), Nintendo Wii-ből pedig a készülékek 6,8 százaléka romlik el.

Az Xbox 360 legnagyobb ellensége a túlmelegedés: a gépek elégtelen hűtése miatt a processzor felmondja a szolgálatot, és a típushoz ezért elválaszthatatlanul társult a "red ring of death", vagyis a halál vörös gyűrűje fogalma: a játékgépek a kerek bekapcsoló gombot övező világító gyűrűn vörös fénnyel jelzik a hibát.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a Game Informer olvasóinak 41,2 százaléka másodszor is vissza kellett, hogy vigye a szervizbe a gépet a javítás után, mivel az újra meghibásodott. A PS3 esetében ez a szám kevesebb, mint 15, a Nintendo Wii-nél pedig 11 százalék volt. A megkérdezettek szerint a három konzolgyártó közül a Micrsofté a legrosszabb ügyfélszolgálat is. A statisztikákkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a felmérésben legjobban szereplő Wii-vel a felhasználók jelentős része napi egy óránál kevesebbet játszik, míg a PS-t és az Xbox-ot átlagosan napi 3 órán át nyúzzák tulajdonosaik.

A bosszantó hibák ellenére az Xbox-ozók szeretik a gépeiket: a magazinnak csupán 3,8 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem venne újra ilyen masinát.