Mától mobiltelefonon is nézhetjük az m1 és m2 műsorát

Vágólapra másolva!
Szerdától az m1 és m2 csatornákkal bővül a Budapesten elérhető DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti rendszer kínálata, mely ezzel már 6 programot tartalmaz.
Vágólapra másolva!

2009. szeptember 16-ától a kísérleti DVB-H szolgáltatást az Antenna Hungária az m1 és m2 csatornákkal bővítette, ezáltal a kínálatban már 6 program szerepel. A fenti két csatornán kívül a Duna TV, a Duna II Autonómia, az ATV és a Hír TV programja érhető el. A Magyar Televízió m1 HD és m2 HD programjaival július elején csatlakozott a MinDig TV elnevezésű digitális földfelszíni televíziós platformhoz, az Antenna Hungária most fejezte be azt a technikai fejlesztést, amely lehetővé tette a fenti programok DVB-H platformon történő sugárzását is. A szolgáltatás Budapest legnagyobb részén még az épületeken belül is jó vételt biztosít, a kültéri lefedettség pedig Budapest határain is túlnyúlik.

A kísérleti jelleg miatt a DVB-H vevővel rendelkező mobiltelefonok (például a Samsung P900-as sorozat és F510, Nokia N77 és N96, LG KB770, U960 és KU950) tulajdonosai - becslések szerint jelenleg tízezernél több felhasználó - szabadon, előfizetési díj nélkül érhetik el a kínálatban szereplő csatornák műsorait.

Forrás: [origo]

mobiltévé-lefedettség Budapesten

A földfelszíni digitális televíziózás új ága a mobiltelefonok számára nagyszámú, akár 15-25 élő televíziós csatornát sugárzó DVB-H technológia, amely a már sok országban bevezetett DVB-T rendszerrel kompatibilis szabványra épül, annak mobil környezethez való adaptációja. Az elmúlt négy év során számos európai országban hoztak létre kísérleti DVB-H rendszert, és Olaszországban, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Albániában már a kereskedelmi szolgáltatás is beindult.