Szappanegér és diszkós iPod-dokkoló

Vágólapra másolva!
Praktikus és megfizethető, multitouch-os digitalizáló táblákat hozott ki a Wacom, a Kensington a notebookokhoz kreált univerzális dokkolót, a Brando pedig feltalálta a nyáron soha le ne nem merülő headsetet. Bemutatjuk a hét legérdekesebb kütyüit.
Vágólapra másolva!

Az otthoni, irodai notebookozást megkönnyítő dokkolók használata eddig csak bizonyos üzleti géptípusok - például ThinkPad - tulajdonosainak kiváltsága volt, a Kensington viszont úgy döntött, egy kicsit egyenlőbbé teszi a kevésbé szerencsés felhasználókat is. A cég két új, univerzális dokkolója lehetővé teszi, hogy egyetlen USB-kábel csatlakoztatásával egy VGA és egy DVI kimenethez, fülhallgató- és mikrofoncsatlakozóhoz, 5 további USB-porthoz és, a drágább modell megvásárlása esetén, Ethernet-csatlakozóhoz jussunk.

A minitorony-formátumú Universal Docking Station teljesen plug-and-play, vagyis driver telepítése nélkül, bármilyen géptípussal használható. Az ethernetes változat 150, az Ethernet nélküli 130 dollárba kerül (körülbeül 27 500 és 24 ezer forint). Az USB 2.0 adatátviteli sebességét ismerve kíváncsiak lennénk rá, mennyire gyors, vagyis mennyire használható ez a megoldás, de hogy kényelmesnek kényelmes, az biztos.

Multitouch-os kezelőfelület bármilyen géphez

A Wacom a héten mutatta be digitalizáló tábláinak legújabb, multitouch-os érzékelővel ellátott változatát, amelyekkel egy csapásra olyan könnyen navigálhatunk, dolgozhatunk a gépünkön, mintha tábla-PC-nk lenne - viszont a monitor összefogdosása nélkül. A multitouch-nak köszönhetően pedig két újjal forgathatjuk, nagyíthatjuk, pakolászhatjuk az objektumokat a számítógép képernyőjén, amit csak a legkorszerűbb érintőképernyők tudnak majd.

Forrás: Wacom

A Bamboo sorozat tagjait többféle méretben lehet megvásárolni. A legnagyobb tábla, az ezüstszínű Bamboo Fun 329 dollárba kerül, a közepes méretű Bamboo 179 dollárba, kisebb Bamboo Touch és Bamboo Pen pedig egyaránt 129 dollárba, de a Pen változat - mint a neve is mutatja - csak tollal használható, és nem is multitouchos, míg a Touch csak érintéssel vezérelhető, toll nem jár hozzá.

Tőr alakú pendrive

Ugyan fegyverként nem használható, de mégis megvághatjuk vele magunkat - figyelmeztet a GeekStuff4you.com a japán tőrt (kunai) mintázó pendrive-val kapcsolatban. Az biztos, hogy ha a kézipoggyászunkba tesszük, számíthatunk egy alapos motozásra a reptéren.

Forrás: [origo]

A vicces formájú kiegészítőt a számítógépbe dugva pedig az az érzésünk lehet, mintha tövig bele mártottuk volna a nindzsák által feszítésre, ásásra használt, vastag pengéjű tőrt, ami, lássuk be, néha jó érzés... A 2 gigabájtos pendrive-ot 125 dollárért (23 ezer forint) lehet megvásárolni.

Szappan alakú egér

Forrás: Elecon

Vicces formájú kiegészítőkből sohasem elég, főleg Japánban. Az Elecom szappant formázó USB-s egereit a kádba sajnos nem vihetjük magunkkal, viszont az íróasztalon is pancsolós hangulatot keltenek. A megtévesztésig úgy néznek ki ugyanis, mint egy igazi szappan, egy vezeték végén.

Szolidan elegáns hangszóró luxuslakásba

Forrás: Artcoustic

A dán Artcoustik extravagáns hangszóróiról ismert, amelyek közül a szolidabb, képkeretet formázó modellek segítségével festménynek álcázhatjuk az otthoni zajkeltő berendezést. Az ultravékony Crystal Line viszont már önmagában a lakás éke lehet a Swarowski-kristályokkal kirakott peremével. A készülék iPod-kompatibilis dokkolóval rendelkezik, és persze kiválóan szól. Az ára viszont, kapaszkodjanak meg: 3700 dollár, vagyis majdnem 680 ezer forint. A Gizmodo ennek ellenére nem átallotta diszkósnak titulálni a kristályok miatt - hát, talán messziről tényleg rokona egy csillogó diszkógömbnek, extra-sznob kiadásban.

Kis PSP-ből nagyobb, otromba PSP-t...

A heti válogatásunkban általában szép, érdekes, vagy hasznos készülékeket mutatunk be, és a három kategória nem mindig fedi egymást. A mostani készüléknél nagyon nem. Első pillantásra autóversenyzős játékokhoz tervezett kiegészítőnek néztük a PSP Go adapterét, valójában azonban másról van szó.

Forrás: [origo]

A Sony hordozható játékgépének kisebb, olcsóbb változatával ugyanis nem használhatók a rendes PSP-hez eddig megjelentetett kiegészítők - például a GPS-vevő vagy a TV-tuner. A gyártó a tervek szerint ezzel a kerek adapterrel kívánja megoldani a dolgot, ami hasznosnak biztosan hasznos a PSP Go tulajoknak, de hogy sokat ront a készülék esztétikai élvezeti értékén és hordozhatóságán, az biztos.

Headset korlátlan készenléttel

Szinte nem is lenne teljes a körkép, ha erre a hétre nem jutott volna környezetbarát készülékről szóló bejelentés. A napelemes Bluetooth-headset pedig tényleg nem rossz ötlet: a Brando által forgalmazott készülék ugyanis, ha viselője folyamatosan magán tartja, vagy legalábbis napsütötte helyen tartja, szinte korlátlan ideig készenlétben tartható, mivel utántölti magát annyira, hogy nem merül le.

Forrás: Brando.com

A nulláról feltölteni persze kevés lenne a napenergia, ehhez USB-s kábel és bölcső jár hozzá. Aki szeretné sztereóban használni, kettőt is viselhet belőle egyszerre, mivel az eszközök összepárosíthatók ilyen célra - és még nem is néznek ki rosszul. A napelemes headset ára a Brando.com-on 67 dollár (12 280 forint).