Kindle-gyilkost várnak az Amazon konkurrensétől

Vágólapra másolva!
Az Amazon Kindle villanykönyv vetélytársát készül kiadni a Barnes&Noble. A Wall Street Journal értesülései szerint a legnagyobb amerikai könyves cég hathüvelykes kijelzővel felszerelt, érintőképernyős e-könyvet mutat be a hónap végéig, amire nem csak venni, de ismerőstől kölcsönözni is lehet könyveket.
Vágólapra másolva!

A pletyka kapcsán nyomozni kezdő New York Times szerint a készüléket október huszadikán leplezik le. Erre a napra a cég egy nagy, a meghívó szövege szerint "a vállalat életében meghatározó szerepű" eseményét hívott össze. A várakozások szerint a kiadó e-olvasója mobilinternetes és wifis kapcsolattal egyaránt rendelkezik majd.

A Barnes&Noble nem elsősorban a geekeknek akarja eladni kütyüjét. A cég több mint hétszáz üzletében ki fogják állítani az olvasót, abban reménykedve, hogy a könyvesboltba járóknak is megjön a kedvük a vékony házban egy egész könyvtárnyi szöveget tároló eszközökhöz. A bolthálózat üzleteibe besétálók ki is próbálhatják majd, hogy milyen wifin böngészni a digitális könyvesbolt kínálatát.

Kölcsön is lehet adni a kedvenc könyveket

A lap könyvipari forrásokra hivatkozva azt is közli, hogy a Barnes&Noble készüléke a kölcsönzésre lesz kihegyezve. A Kindlet vásárlók semmilyen módon nem tudják kölcsönadni a megvásárolt könyveiket, csupán arra van lehetőségük, hogy az egy Amazon felhasználóhoz tartozó maximum hat olvasó mindegyikére felmásolják a műveket. A pletykák szerint a nagy kiadó egy olyan rendszert hozna létre, amiben az e-könyvek ugyanúgy kölcsönadhatóak, mint papírra nyomott társaik. A funkció felett még vitáznak a kiadók, eldöntésre vár például az is, hogy egy évben hányszor lehessen kölcsönadni egy könyvet.