Óriásképernyőt kap a Nintendo DS

Vágólapra másolva!
A Nintendo zsebben hurcolható játékgépéből nemrégi debütált egy új, DSi nevű modell, novemberben azonban egy még nagyobb képernyővel szerelt utód is érkezik, bár egyelőre csak Japánba.
Vágólapra másolva!

A Nintendo DS első változata még 2004-ben került a boltokba, azóta azonban már több módosításon is átesett a masina, melynek legújabb változatába már digitális fényképezőgép és wifit használó webböngésző is helyet kapot. Elődeihez hasonlóan az új, DSi LL márkajelzésű modell is dupla képernyővel rendelkezik, ezek mérete azonban a 4,25 colra, vagyis 10,7 centiméteres képátlójúra növelték. Ennek köszönhetőan az új Nintendón még a rivális Sony PSP-3000-es zsebkonzolénál is nagyobb méretben lehet élvezni a játékokat, bár a felbontást nem növelték, és a programok grafikája sem lesz fejlettebb az új verzión.

A nagyobb képernyő ellenére a DSi LL hosszabb - nagyjából háromórás - üzemidőre képes egyetlen töltéssel, és alapból kétféle érintőpálcikát adnak majd hozzá, egy nagyobb, vastagabb, tollhoz hasonlítót, és a régivel megegyező kisebbet. A jelenlegi információk szerint a ketyere egyelőre Japánban lesz megvásárolható 20 ezer jenért, vagyis nagyjából 41 ezer forintnak megfelelő összegért, európai premierjéről egyelőre nincs hír.

Forrás: [origo]
A képen látszik, mennyivel nagyobb lett a Nintendo DSi LL


Csütörtökön a Nintendo a korábbinál gyengébb pénzügyi eredményekről számolt be, ráadásul a cég korábbi éves eladási prognózisait is csökkentette, miután játékszoftvereinek eladásai visszaestek. Az, hogy az új játékokból is kevesebbet adtak ki, a hardvereladásokat is a negatív irányba befolyásolta, amely miatt a cég végül 2006-os premierje óta először a Wii konzol árát is csökkenteni kényszerült.
A Nintendo korábban 26 millió Wii konzol eladását remélte az idén, most azonban december végéig húszmillió darabos értékesítést remél. A mozgásérzékelős vezérlővel szerelt videojátékból eddig több mint 56 millió fogyott, és riválisai közül elsőként ez a típus érte el elsőként az ötvenmilliós eladásokat. A hordozható DS masinákból is várhatóan a tavalyinál kevesebbet, 13,7 millió darabot fog eladni az idén a Nintendo saját becslései alapján.