A hét kütyüi: headset kémeknek és gigantikus iPod-hangszórók

Vágólapra másolva!
Borsónyi, titkos ügynököknek tervezett hangszóró rejtett jeladóval, szekrény méretű iPod-hangszórók, USB-s töltő konnektorhoz, és egy öngyújtóba épített pendrive szerepel e heti válogatásunkban.
Vágólapra másolva!

A Flip egyszer már adott egy eszközt az emberiség kezébe arra, hogy egyszerűen készíthessen videofelvételeket. Most itt az újabb, amelyikkel ezeket egyszerűen meg lehet nézni a tévékészüléken. A FlipShare TV pofonegyszerű eszköz: a nagyobbik lyukacsos dobozt rá kell kötni a tévékészülékre, a kisebbiket, ami egy vezeték nélküli jeladó, be kell dugni a számítógépbe, a távirányítóval pedig máris lehet lapozgatni a PC-re lementett videók között egy egyszerű fájlmenüben, a tévén.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A készüléket a gyártótól megszokott egyszerű, de praktikus formavilág jellemzi, és valószínűleg a Flip kameráihoz hasonlóan ez az eszköz sem lesz drága. Bár a pontos árát még nem tudni, a Crunchgear szerint nem lesz drágább 100 dollárnál (18 ezer forint).

Univerzális töltő USB-s kütyükhöz

A kiegészítőket gyártó Scosche legújabb terméke azoknak jöhet jól, akik sok hordozható készüléket tartanak maguknál, és sokat utaznak is ezekkel. A korszerű kütyük legtöbbjét ugyanis már USB-n keresztül is tölteni lehet, arra gondolván, hogy az ember mindig ott van az otthoni vagy munkahelyi számítógép közelében.

Forrás: Scosche

Ez azonban nem mindig van így, ilyenkor a cég PowerFuze nevű töltője segíthet a lemerült USB-s készülékeken, amelyeket akár a konnektorból, akár az autó szivargyújtóján keresztül el tud látni árammal. Ha az autós adaptert benne hagyjuk a számára bölcsőként szolgáló hálózati csatlakozóban, akkor egyszerre két készülék tölthető az eszközzel. A PowerFuze ára 35 dollár, plusz 10 dollárért iPhone-hoz és iPodhoz való kábel is jár hozzá.

Láthatatlan Bluetooth-headset

Valamiért imádjuk a titkos ügynököknek készült dolgokat, és a Brickhouse Security most pont egy ilyet dobott piacra a láthatatlan Bluetooth-hadset formájában, amelyet eredetileg az amerikai titkosszolgálatnak és a rendfenntartó szerveknek terveztek - mostantól viszont bárki megvásárolhatja.

A több darabból álló készlet legfontosabb eleme a fülbe rejthető hangszóró, ami teljes egészében eltűnik az ember hallójáratában, és csak mágnessel lehet kiszedni. A minél kisebb méret érdekében akkumulátora sincs, hanem a készlethez tartozó nyakbavaló látja el árammal indukciós elven. A nyaklánc végén egy érzékeny mikrofon is található, amely akár a szobában zajló beszélgetések rögzítésére is képes.

A berendezés ügynökmúltjáról árulkodik, hogy akár beszéd nélkül is lehet vele kommunikálni egy cipőbe rejtett kapcsoló segítségével. Az eszköz viselője akár morzézhat is vele, vagy egyszerűen csak igen-nem válaszokat adhat a társának kattintással. A kiegészítőt bármilyen bluetoothos telefonnal, vagy CB-rádióval is használni lehet.

Hogy mire jó ez az egész egy átlagembernek? A gyártó tippjei szerint használhatjuk megbeszélések alatt, újságírók készíthetnek vele titkos hangfelvételt, vagy akár színészeknek, műsorvezetőknek segíthet súgógép helyett. A Brickhouse viszont óva int minket attól, hogy dolgozatírásnál, vizsgázásnál, vagy a kártyaasztalnál használjuk - vagy legalábbis ez esetben számolnunk kell a következményekkel. A termék ára 200 dollár (körülbelül 37 ezer forint), megrendelhető a Brickhouse weboldalán.

A világ legnagyobb iPod-hangszórója

Wall of Sound, vagyis Hangfal: ez a neve a Brothers nevű prémiumgyártó óriási hangszórójának, amely egész pontosan 28 különálló hangszóróból áll, 102 kilót nyom, és akkora, mint egy kisebb szekrény. A manufaktúra, érthetően, kizárólag azoknak ajánlja a különleges kiegészítőt, akik szeretik hangosan hallgatni a zenét - ami szerintük teljesen normális dolog.

Forrás: [origo]

A röviden csak WOS néven emlegetett termék a gyártó leírása szerint ráadásul nem csak hangerőben jó, de kristálytiszta hangzást is produkál. Az első szériát már ki is árusították, aki még szeretne belőle, megrendelheti, feltéve, hogy van rá 4500 dollárja - vagyis majdnem 850 ezer forintja.

Öngyújtó beépített memóriával

Forrás: [origo]

Flash memóriát már szinte bármibe lehet szerelni, heti válogatásunkban is rendszeresen bemutatunk őrült formába öntött pendrive-okat. A Chinavasion által forgalmazott, újratölthető gázos öngyújtóval kombinált adathordozó viszont még praktikus is, ha az ember dohányzik, vagy sokat jár kempingezni. A kütyüben egy 8 gigabájtos flash kártya rejtőzik, és bár nem éppen egy Zippo, ajándéknak jól jöhet. Az ára mindössze 35 dollár (6600 forint).