Vágólapra másolva!
Három évre örökbe fogadta a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatika Karának Mesterséges Intelligencia Laborját a Magyar Telekom. A távközlési cég 10 millió forintos támogatásából az egyetem 72 új számítógépet, monitorokat és hálózati eszközöket vett.
Vágólapra másolva!

Az örökbefogadás alkalmával tartott sajtótájékoztatón Kozma László dékán elmondta, hogy az egyetem több szállal kötődik a Magyar Telekomhoz. A cég partneri és gyakornoki programjában a Természettudományi és Jogi Karának hallgatói is részt vesznek. A dékán reményei szerint az örökbefogadás egy olyan akció kezdete, ami évekig tart még.

A Magyar Telekom részéről Papp István, a cég vezérigazgató-helyettese, valamint a T-Systems vezetője adta át a családtaggá válást jelképező okiratot. Papp elmondta, hogy az oktatás és a szakképzések legnagyobb baja, ha piac és az oktatás között nincs párbeszéd, vagy ha nem értik meg egymást a szereplők. A T-Systems vezetője szerint a piac változásával a felsőoktatásnak is változnia kell, hogy megfelelő szakembereket képezzen.

A mostani három éves együttműködés célja a közös pályázati lehetőségek kihasználása, a közös kutatás és fejlesztés, valamint a piac által megkívánt új képességek fejlesztése a hallgatókban.Végül Papp István arról beszélt, hogy a magyar innováció minden európai átlagot alulmúl, ám a mostani együttműködés hordoz magában lehetőségeket. A T-Systems vezetője azt ígérte: "gondos szülők leszünk".