Jövőre indulhatnak a 3D-s tévéadások Koreában

Vágólapra másolva!
A koreai tévégyártók több tízmilliós piacot látnak a térhatású képet megjelenítő tévékben, noha a jövőre elinduló első tévécsatornák várhatóan még csak animációs filmeket sugároznak majd.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai tévénézők jövő év közepétől földi sugárzású 3D-s adásokat foghatnak majd, méghozzá HD-minőségben - írja az Engedget. Az ázsiai ország médiafelügyeleti hatósága januárban kezdi meg az első térhatású tévécsatornák engedélyeztetését, így azok pár hónap múlva elindulhatnak.

3D-s tévéadás már az Egyesült Királyságban és Japánban is elindult, ezek azonban kivétel nélkül műholdas sugárzásúak voltak. A földi műsorszóró hálózat mellett Koreában egy kábeltelevíziós cég, a CJ HelloVision is jövőre tervezi szolgáltatása elindítását, amely az első körben csupán pár száz előfizetőre számít, és 2012-re tervezi, hogy ezer háztartást elér majd az adása.

Az LG előrejelzései szerint két év múlva már 30 millió 3D-s televízió lesz forgalomban, és hazai vetélytársa, a Samsung is egyre-másra jelenteti meg térhatású képet megjelenítő típusait. A nézőknek egyelőre speciális set-top boxra lesz szükségük a 3D-s adások megtekintéséhez, és az újfajta kínálattal a gyerekeket is szeretnék megnyerni maguknak a tévétársaságok, így várhatón sok animációs film szerepel majd a programokban.