Kétképernyős notebook és USB-s őrültségek

Vágólapra másolva!
Az univerzális asztali töltő hasznos, az áttervezett játékkonzol szép, a fa iPod-hangszóró vicces, az extrém USB-elosztó pedig egy kicsit ijesztő. Mindenféle kütyük e heti válogatásunkban.
Vágólapra másolva!

A Giugiaro univerzális asztali töltője két okból is szebbé varázsolja a munkaasztalt: amellett, hogy megszüntethető vele a mindent elárasztó tápkábel-rengeteg, a híres olasz designstúdióban megálmodott eszköz már önmagában is jól néz ki.

Forrás: [origo]

A készüléken hatféle csatlakozó található Sony Ericsson és Nokia telefonokhoz, PSP-hez, iPodhoz, mini USB-s aljzathoz és videokamerához. A modellt idehaza 19 ezer forintért lehet megvásárolni.

Notesz 2009

A Pomera DM20-as digitális noteszét csak azért mutatjuk meg, mert máskülönben nem valószínű, hogy találkoznak vele az emberek. A készüléket ugyanis kizárólag Japánban forgalmazzák majd december 11-től, és a gyártó a jegyzetfüzetet találta fel vele újra: a kényelmes méretűre széthajtható billentyűzettel ellátott készülék ugyanis semmi másra nem jó, csak jegyzetelésre.

Forrás: [origo]

A digitális notesz 5 hüvelykes képátlójú, monokróm VGA kijelzővel rendelkezik, 89 megabájt beépített memóriája van, ami akár microSD, akár SDHC kártyával bővíthető 2 gigabájtig. Az előző változat még ennyit sem tudott, de a mostanival már netezni is lehet a japán mobilhálózatokon.

A készülék körülbelül 70 ezer forintba kerül, és narancssárga, fekete vagy vörös fedlappal is megvásárolható. Annak ellenére, hogy ennyi pénzért már netbookot is kapni, úgy tűnik, van, akinek megéri pusztán egy digitális jegyzetelő gép, ami azért jóval kisebb, mint a legkisebb mini notebookok.

Piacon az újabb duplakijelzős laptop

A széthajtható billentyűzet mellett egy másik nagy ötlet a dupla méretűre széthúzható képernyő. A Kohjinsha most, az ünnepek előtt kezdte meg a DZ-sorozatba tartozó két kijelzős noteszgépének forgalmazását: az egymás mögé csúsztatható képernyők mindegyike 10 hüvelykes, így összecsukott állapotban még a gép is viszonylag könnyen hordozható.

Forrás: [origo]

A most bemutatott modell ára 200 ezer forint körül lesz, ezért egy jól felszerelt, 1,6 gigahertzes AMD Athlon Neo processzorral és ATI Radeon HD 3200 grafikuskártyával, kártyaolvasóval, webkamerával, 160 gigabájtos winchesterrel, 1 gigabájt memóriával ellátott gépet kapnak a vásárlók. A gyártó világszerte forgalmazza a modellt, így várhatóan a hazai üzletek kínálatában is felbukkanhat majd.

Ijesztő USB-s dolgok az asztalra

A Roccat Apuri USB-hub úgy néz ki, mint egy hatalmas robotskorpió: az eszköz felső, mérges fullánkkal lecsapni készülő farokra emlékeztető karja arra szolgál, hogy kényelmesen el lehessen vezetni vele az egér kábelét. A lábait tapadókorongok rögzítik az asztalra, így a játék hevében sem mozdul el, ami már csak azért is praktikus, mert elsősorban játékosoknak készült. Az eszközön 4 USB-port található, az ára idehaza 7500 forint körül van.

Forrás: [origo]

Aki még ennél is ijesztőbb, és, lássuk be, idegesítőbb dolgot szeretne az asztalára, az hamarosan vásárolhat magának USB-s alient, szintén japánból. A 25 centis, kissé fröccsöntött hatású figura véletlenszerű időközönként ki is dugja a nyelvét, vagy második száját, vagy mi van ezeknek a lényeknek, amit vörös led világít meg.

Forrás: [origo]

Hangot nem ad ki, pedig az élményt biztosan feldobná kicsit a lény hörgése és szörcsögése. A bolondos USB-s kiegészítő körülbelül 14 ezer forintba kerül.

Fa hangszórók iPodhoz

A japán Buffalo fából készült hangszórói elütnek ugyan egy kicsit az iPodok anyagától, de lehet, hogy a hagyományos hangszórókhoz hasonlóan ezek is szebb hangzást biztosítanak. A készülékek hátulján hangerőszabályzó is van, a teljesítményük pedig 2x0,7 Watt.

Forrás: [origo]

A kiegészítő kétféle színben készül, a képen látható juhar- és az ennél sötétebb anyagú cseresznyefából.

Xbox 360 felnőtteknek

Ha valaki túl extrémnek találja az Xbox 360 játékkonzol íves formáit, vagy a készülék túlzottan kilóg emiatt a tévéállványon a DVD-lejátszó és a beltéri egység mellől, van megoldás. A svéd Industriepro új házat álmodott a Microsoft játékgépének, ami így a konzervatívabb ízlésű, vagy minimalista formák iránt lelkesedő vásárlóknak is megfelelhet.

Forrás: [origo]

A házra rákerült a jellegzetes, zöld színű bekapcsológomb, és a gép nem csak új házat kapott, hanem 120 milliméteres hűtőventillátorokat is, nehogy utolérje a Végzet Vörös Gyűrűje - vagyis kinyírja a játék hevében túlmelegedő processzor. A kibővített burkolat már csak azért is jól jön az Xboxhoz, mert a tapasztaltabb felhasználók rendszeresen egészítik ki külső ventillátorral a konzolt, ami elrontja az eredeti designt, így akár maga a gyártó is kiadhatna belőle egy hasonló változatot. A svédek által áttervezett verziónak ára egyelőre még nincs.