Robotot készítenek az Eee PC-ből

Vágólapra másolva!
A tajvani Asus EeeBot néven egy oktatási célú, olcsón beszerezhető robot kifejlesztését tervezi a helyi kormányzat támogatásával. A programozható berendezés a Google Android nevű, mobil eszközökre szánt operációs rendszert fogja használni.
Vágólapra másolva!

A PC World beszámolója szerint a tajvani kormányzat támogatásával induló projekt keretében egy olyan robotot akarnak kifejleszteni, amely elég olcsó ahhoz, hogy bárki megvásárolhassa. Az Asus a szükséges hardveres és szoftveres fejlesztésekben fog közreműködni, azt azonban már most közölték, hogy ezek a gépek a Google Android nevű, eredetileg mobiltelefonokra készült operációs rendszerét használja majd, amelyet külsős fejlesztők már egy sor egyéb platformra, így például minilaptopokra és szórakoztatóelektronikai eszközökre is adaptáltak.

Bár még a fejlesztési tervet sem véglegesítették, az EeeBot robotoknak olyan mesterséges intelligenciával kell rendelkezniük, amely lehetővé teszi az emberekkel való hangalapú és vizuális kommunikációt, illetve a megfelelő navigációt is. A robot kifejlesztése várhatóan két évig tarta majd, ezt követően már az első prototípusok gyártása is megkezdődhet.