Újságlap-méretű e-papírt mutatott be az LG

Vágólapra másolva!
A koreai gyártó legújabb e-papírja 19 hüvelykes, és majdnem úgy lehet hajtogatni, mint egy igazi újságot.
Vágólapra másolva!

A speciális kijelző így már majdnem tökéletesen adja vissza az újságolvasás hagyományos élményét. A 24x40 centiméteres lap hajlékonyságát az is fokozza, hogy nincs pereme: a megjelenítést vezérlő IC-ket egyenesen a panelbe integrálták.

A fekete-fehér, kontrasztos képet megjelenítő e-tintát egy fém alapú bevonat hordozza a készüléken, amelyet megtörve összehajtani ugyan nem lehet, mint egy hagyományos újságot, de gond nélkül felcsavarható.

Forrás: LG
A jövő újságja lehet belőle

Az e-újságpapír vastagsága 0,3 milliméter, és a súlya is mindössze 130 gramm, vagyis körülbelül olyan nehéz, mint egy mobiltelefon. A gyártó azt reméli, az újdonság felkelti majd a lapkiadók érdeklődését, és a használata révén sok papírt lehet majd megtakarítani. Az LG egyelőre nem közölte, mikor kerülhet a termék sorozatgyártásba, és mennyibe kerül majd.

A jelenleg elterjedt e-könyv-olvasók, például az Amazon Kindle, mindössze 6 hüvelykes képátlójú, ami elég egy hagyományos könyvoldal megjelenítéséhez. Négy évvel ezelőtt a Philips mutatott be 10 hüvelykes e-papírt, azonban az LG 19 hüvelykes modellje ehhez képest is óriási.