A világpiacot célozza a magyar 3D-s kütyü

Vágólapra másolva!
Hetek kérdése és elkészül az első bedobozolt Leonar3Do, indulhat a háromdimenziós virtuális teret alkotó eszköz forgalmazása - tudta meg a Világgazdaság Rátai Dániel feltalálótól. 
Vágólapra másolva!

A virtuális valóságra építő, többszörösen is díjazott találmány használatával komplett interaktív háromdimenziós konfigurációvá egészíthető ki a személyi számítógép.

Az eszköz segítségével a monitor előtti térben 3D-ben lehet például rajzolni, gyurmázni. A rendszer lényege, hogy a monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a 3D-s szemüveg, valamint a madár formára emlékeztető 3D-s egér helyzetét, és így mindig a felhasználó fejpozíciójának megfelelő, valós benyomást keltő kép keletkezik.

http://www.youtube.com/v/zWRBUcMbzkw&hl=en_US&fs=1&
3D-szobrászok eszköze lehet a Leonar3Do

A lap csütörtöki számában azt írta, hogy a találmányra épülő családi vállalkozás megtalálta a termék hazai gyártóját, a Dunavarsányban működő Caro Kft.-t. A termék piacra lépését Rátai Dániel szerint már világszerte várják a disztribútorok. Elsőként három piacon tesztelik az eszköz fogadtatását: Izraelben, Brazíliában és Japánban.

Azt, hogy Leót mennyiből gyártják és mennyiért adják tovább, a feltaláló nem kívánta elárulni, csak annyit mondott, számításaik szerint a legtöbb piacon 750 euró (200-210 ezer forint) körüli áron lehet majd megvásárolni.