Egymás fejlesztéseit használja az Amazon és a Microsoft

Vágólapra másolva!
A szoftvercég és az online áruház hétfőn kötött olyan megállapodást, melynek értelmében jogosultak lesznek egymás szabadalmaztatott technológiáit használni.
Vágólapra másolva!

A Microsoft és az Amazon megállapodását hétfőn jelentették be, annak pénzügyi vonzatairól azonban csak annyit közöltek, hogy az online áruház fizet majd a szoftvercégnek, azt azonban nem tudni, hogy mennyit.

Az együttműködés révén a két társaság egyaránt használhatja a másik cég egyes szabadalmaztatott technológiáit, bár pontos részletei titkosak. Sajtóbeszámolók szerint ennek keretében a Microsoft például hozzáférhet majd a Kindle nevű népszerű e-könyv-olvasóban alkalmazott megoldásokhoz. Ezzel szemben az Amazon a Microsoft különböző szoftvertechnológiáit veheti használatba anélkül, hogy szabadalmat sértene - írja a Reuters.

A redmondi szoftvercég egyébként már más cégekkel, így többek közt az Apple-lel, a HP-vel, az LG-vel, a Nikonnal, a Novellel, a Pioneerrel, a Samsunggal, a Fujival és a Pentaxszal is kötött hasonló megállapodást.