Nem lesz 3D tévé a brit kocsmákban

Vágólapra másolva!
Mégsem lesznek tele 3D tévékkel az angol kocsmák, mire megkezdődik a brit Sky térbeli adásának sugárzása. A kereskedelmi csatornákat üzemeltető cég eddig azt ígérte, hogy a pubokba kihelyezett 3D-s készülékekkel fogja népszerűsíteni az újfajta tévézést.
Vágólapra másolva!

Előbb a készülékeket szállító LG, majd a tévécsatornákat üzemeltető brit Sky viszakozott korábbi ígéreteitől. A tervek összedőlése március 16-án kezdődött meg, amikor az LG azt közölte a sajtóval, hogy a Sky által emlegetett 15 ezer készülékes szám arra vonatkozik, hogy összesen hány tévé eladására kötöttek szerződést.

Forrás: [origo]
A jövő nem olcsó, a 3D-s szemüvegért is súlyos tízezreket kell fizetni

A Sky annyival pontosította ezt az állítást, hogy ők valójában nem akarják megvenni a hatalmas mennyiségű tévét. A cég csupán abban akar segédkezni partnereinek, hogy hozzájuthassanak a 3D-s adás megjelenítéséhez szükséges készülékekhez. Nem kerül tehát ingyen 3D-s televízió a kocsmákba. A brit sportrajongóknak pedig bele kell törődniük, hogy amíg a tulajdonos magától rá nem szánja magát a vásárlásra, addig 2D-ben kell nézniük a focit, mint eddig.

Az Sky az eredetileg bejelentett tervek szerint induló 3D-s sportcsatornáját azzal harangozta volna be, hogy térbeli felvételek megtekintésére alkalmas készülékekkel pakolja tele a szigetország kocsmáit. A cég vezetői azt várták a lépéstől, hogy az újfajta látványt megszokó sportrajongók otthonra is megveszik a kütyüket és előfizetnek az új szolgáltatásra.