3D-s mobilképernyőt mutatott be a Sharp

Vágólapra másolva!
A Nintendo 3D-s játékkonzoljában mutatkozhat be először a szemüveg nélkül is használható, mobilokra méretezett térhatású kijelző.
Vágólapra másolva!

A Sharp érintőképernyős 3D-s panelje maximum 7,5 centiméteres képátlójú lehet, és csak harminc centiméteres távolságból nézve mutat térhatású képet. A japán gyártó még a kétezres évek elején fejlesztette ki a szabad szemmel is élvezhető térhatású képmegjelenítő technológiát, amit most az érintésvezérlés képességével egészített ki - adta hírül a Reuters.

A cég akkori modelljei nem terjedtek el, mivel gyenge volt a fényerejük és a viszonylag nagy vastagságuk is megnehezítette a felhasználásukat. Az éritőképernyős LCD panelek most a gyártó reményei szerint az új generációs mobilkészülékekben, médialejátszókban arathatnak sikert, amelyekben játékokhoz, fotók és videofelvételek megtekintésére is jók lehetnek.

A Sharp nem hozta nyilvánosságra azoknak a cégeknek a neveit, amelyekkel tárgyal a technológia elterjesztéséről, de az egyik lehetséges jelölt a Nindendo. A japán játékkonzol-gyártó a múlthéten jelentette be, hogy két képernyős hordozható gépét, a DS-t 3D-s grafikai képességekkel látják el. Az újfajta kijelzőket március elején kezdte el gyártani a vállalat.