Kiszivárgott, mit tud majd a HP iPad-klónja

Vágólapra másolva!
Az Engadget kütyüblog egy olyan belsős dokumentumot szerzett meg, amelyből kiderülnek a Hewlett-Packard Slate nevű táblagépének paraméterei, amely a hétvégén piacra dobott Apple iPad egyik fontos riválisa szeretne lenni.
Vágólapra másolva!

A HP Slate-et még az év elején, a CES kiállításon mutatták be, ekkor azonban még meglehetősen kevés részlettel szolgált róla a gyártó. A napokban kiszivárgott információk szerint a készülék 32 és 64 gigabájtos SSD-meghajtóval szerelt változatban 550 és 600 dolláros, vagyis 110-120 ezer forintnak megfelelő nettó áron kerül majd a boltokba.

A most napvilágra került pletykák szerint a HP Slate belsejében egy, a netbookokból ismert, 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor és 1 gigabájtnyi nem bővíthető memória lakozik majd. A nem hivatalos specifikációk szerint a Slate-et 22,6 centiméteres átlójú, azaz az iPadénél egy picit kisebb multitouch érintőképernyővel szerelik majd fel, amely 1024x600 pixeles felbontást használ. Az eszközt olyan videokártyával szerelik fel, hogy akár 1080p, vagyis full-HD felbontású videókat is le tud majd játszani, és a Windows 7 Home Premium változatát futtatja, ennek megfelelően támogat minden ma elérhető webes technológiát, így például a Flasht is.

A készüléket HDMI-kimeneten át televízióhoz is csatlakoztatni lehet a tervek szerint, két integrált digitális kamerával is felszerelik (az elő- és hátlapon), emellett opcionális 3G-modemnek is lesz benne hely. Akkumulátoráról azonban csak 5 órányi üzemre képes, ha hinni lehet a nem hivatalos információknak, ez pedig csupán feleannyi, mint amit az iPad nyújt - habár még mindig több, mint amit egy átlagos netbooktól elvárhatunk.