Az iPad vetélytársát készíti a Google is

Vágólapra másolva!
A Google is dolgozik egy, az iPadhez hasonló táblagépen. Belsős források szerint az Android szoftvert futtató masina hamarosan már a boltokba is kerülhet.
Vágólapra másolva!

A New York Times nevük elhallgatását kérő forrásoktól úgy értesült, hogy Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója egy barátainak adott partin ejtett szót arról, hogy a cég saját táblagéppel fog előrukkolni.

A lap úgy tudja, a szóban forgó iPad-rivális ketyere a Google mobiltelefonokra szánt operációs rendszerét, az Androidot futtatja majd, és hamarosan a boltokba kerülhet. A keresőcég eszköze egy e-könyv olvasó lesz, amelyről azonban a PC-n megszokott szolgáltatásokat is el lehet majd érni. A lap ezen kívül azt is megtudta, hogy a Google már tárgyalásokat folytat kiadókkal, így táblagépén könyvek és magazinok is elérhetők lesznek majd.

Az Apple iPadje mellett egyebek közt a HP is tervezi egy Windows 7-et futtató, Slate nevű masina piacra dobását, a Nokia is ilyennel fog megjelenni ősszel, emellett többek közt a Microsoft, a Dell és a Lenovo is előrukkol idén digitális palatáblára hasonlító típussal a sajtóhírek szerint.