A zsebprojektor önálló életre kelt

Vágólapra másolva!
Az amerikai 3M a Mikroprojektorának újabb változatával, az MPro 150-el mutatkozik be. A kis készülék formája, dizájnja megegyezik a továbbra is kapható MPro 120-al, ám több tekintetben egy teljesen új eszközről van szó, ami önállóan, számítógépes kapcsolat nélkül képes prezentációkat vagy diavetítéseket lejátszani a beépített memóriából, a teljes függetlenséget kétórás akkuidővel biztosítva.
Vágólapra másolva!

A 3M új MPro 150-es mikroprojektora mindössze 6 grammal nehezebb és egy centivel hosszabb a korábbi (120-as) változatnál, ám ebbe a hat grammba alapvetően új felhasználási módokat sűrített a cég. A legnagyobb, és eddig talán leginkább hiányolt fejlesztés az elődhöz képest az MPro 150 "önállósága". 1GB belső memóriája, valamint Mikro SD kártyafoglalata révén ugyanis az újdonság önmagában is képes Office dokumentumok megjelenítésére, képek, zenék és videók lejátszására. Ez a tulajdonság a kétórás akkumulátoros működéssel a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy prezentáció, vagy hangos kisfilm levetítéséhez semmilyen más külső eszközre vagy kábelre nincs szükség a zsebből előhúzott mikroprojektoron kívül. Az új képességhez egy jó külsejű, átlátható menükezelő felületet is készítettek.

Forrás: [origo]

A 60x130x24 mm-es MPro 150 fényereje 15 lumenre nőtt a 120-as 12 lumenéhez képest, míg felbontásokban továbbra is VGA és WXGA, tehát 640x480 és 1280x800 között, ötféle módból válogathatunk. A felbontás összemérhető a hagyományos asztali vetítőkével, azok fényereje azonban 100 lumennél kezdődik, de a hasonló árkategóriában szereplő eszközök 2500 lumen fölötti értékekkel rendelkeznek. Természetesen az efféle összevetés nem szerencsés az eszközök eltérő feladatai miatt, de azt jól jelzi, hogy a miniprojektor elsősorban a kisebb képátló és a lesötétített szoba körülményei között használható.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9oO7G2nEHE6ksIJt

A 3M bemutatófilmje az MPro 150-ről

Az újdonság testvérmodelljétől a kisebb csoportoknak elegendő, 0,5 wattos sztereo hangszórók mellett vizuális képességeit is örökölte. Az elérhető képméret tehát a környezeti fényviszonyok függvényében itt is 20 és 127 cm között változik dinamikusan, az előbbi nappali világosságnál is, míg az utóbbi csak elsötétített szobában élvezhető, a fókuszt minden esetben kézzel állíthatjuk be.

Az új készülék hátulján VGA, kompozit video, komponens video, mini USB és audio out (3,5 mm-es stereo jack) csatlakozókat találunk. A készülék hazai ára a gyártó közlése szerint 100 ezer forint alatt marad.