Vágólapra másolva!
Két iparági veterán hagyja ott a Microsoftot: a társaság szórakoztató eszközökkel és az Xbox 360 játékkonzollal foglalkozó részlegének vezetői mondtak fel a szoftveróriásnál.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a Microsoft szórakoztató eszközökkel foglalkozó részlegétől fontos vezetők távoznak: a felmondók egyike a Robbie Bach, aki 22 éve dolgozik a szoftvercégnél, és 2005-ös létrehozása óta vezette azt divíziót, amely többek közt az Xbox 360 konzol, a Zen hordozható médialejátszó, illetve a windowsos mobiltelefonok útjának egyengetésével folgalkozik.

A 48 éves Bach korábban az Xboxszal foglalkozó részlegég vezette, ezt megelőzően pedig a cég európai üzleti ügyeit intézte, illetve az Office programcsomag marketingtevékenységét vezette. Elmondása szerint a jövőben több időt szeretne családjával, és nonprofit tevékenységével tölteni. Bach ősszel vonul vissza, posztjára nem vesznek fel új embert, a jövőben a videojátékos és mobiltelefonos üzletág vezetőinek közvetlen felettese a cég elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmerrel lesz.

J. Allard, a másik távozó többek közt az egyik szülőatyja az Xbox játékgépeknek és a Zune hordozható médialejátszóknak. A 41 éves szakember 18 évet töltött a Microsoftnál többek közt műszaki vezetőkén, és a jövőben külsősként Steve Ballmer tanácsadója marad, azt azonban még nem tudni, a jelenlegi formájában pontosan meddig végzi munkáját a cégnél. A Microsoft szórakoztató eszközökkel foglakozó részlege a cég bevételeinek mintegy 11 százalékát generálja, a vállalat legjövedelmezőbb termékeinek a Windows operációsr rendszer és az Office irodai programcsomag számít.