Két hónap alatt kétmillió példány kelt el az Apple iPadből

Vágólapra másolva!
Szűk egy hónappal az után, hogy az Apple bejelentette, egymillió példány kelt el a táblagépéből, sikerült megduplázni ezt a mennyiséget. A készülékre elérhető szoftverek száma viszont mindeddig nem növekedett jelentősen.
Vágólapra másolva!

Az iPad iránti lelkesedés, úgy tűnik, nem hagy alább: az Apple május 31-én jelentette be, hogy elkelt a kétmilliomodik példány is a készülékből, amihez a 28-án megkezdett nemzetközi forgalmazás is hozzájárulhatott. Az amerikai sajtóhírek már eddig is rendre arról számoltak be, hogy a készülék hiánycikknek számít a legtöbb forgalmazónál, és pénteken az európai, japán és ausztrál üzletek előtt is sorok álltak a készülékért.

Az iPadet április 3-án mutatta be az Apple, és egy hónappal később, május 3-án jelentette be az első egymillió példány értékesítését. A nemzetközi premierre éppen a készlethiány miatt, egy hónapos halasztás után került sor.

A MobileBeat szaklap azonban felhívja rá a figyelmet, hogy az elmúlt egy hónapban, legalábbis az Apple saját közleménye szerint, nem növekedett az iPadre elérhető (vagyis kimondottan az iPhone-nál nagyobb felbontású készülékre írt, vagy átírt) szoftverek száma. A számítógépgyártó ugyanúgy ötezer letölthető iPad-alkalmazásról számolt be az egymilliós eladásokat bejelentő közleményében, mint most.