Letartóztatták a high-tech puskázó felszerelést árusítókat

Vágólapra másolva!
A kínai rendőrség hat olyan személyt vett őrizetbe, akik olyan high-tech eszközöket árusítottak, amellyel egyetemisták tudtak puskázni a vizsgákon.
Vágólapra másolva!

A Xinhua hírügynökség beszámolója szerint a Kína északnyugati részén fekvő Gansu tartományban élő árusítóknál többek közt fülbe helyezhető vevőket és az ezekkel használatos adókat, valamint több tucat egyéb, puskázásra is használható felszerelést foglaltak le.

A hattagú csoport a hírek szerint mintegy 28 ezer jüanos, vagyis nagyjából egymillió forintnak megfelelő összegre tett szert az eszközök értékesítéséből, amelyeket tizenegy diáknak adtak el.

Az országban hétfőn kezdődnek meg az érettséginek megfelelő vizsgák, melyen azért kritikus fontosságú a minél jobb eredmény elérése, mert ettől függ, hogy az adott diák az ország jól képzett elitjébe kerül be, vagy munkásként tölti majd életét. A vezeték nélkül eszközök puskázásra való használata az utóbbi években egyre jobban elterjedt az országban, tavaly összesen több mint ezer diák bukott le ilyen felszereléssel.