Űrkutatós iPad szoftvert készített Buzz Aldrin

Vágólapra másolva!
IPad-ra tervezett ismeretterjesztő szoftvert ad ki Buzz Aldrin, az ember, aki másodikként lépett a Hold felszínére. Az űrhajós szerint az emberiség 25 éven belül el tud jutni a Marsra, hogy állandó kolóniát hozzon létre a vörös bolygón, ha elszánja magát.
Vágólapra másolva!

Az Apollo 11 parancsnoka szerint az iPad és az iPhone a jövő oktatási eszköze. A programok tematikus kategóriákba vannak osztva, ami megkönnyíti az érdeklődési terület szerinti böngészést, így mindenki azt találja meg, ami érdekli. Aldrin űrkutatást és a Mars-programot is népszerűsítő szoftverét olcsón meg lehet venni az Apple szoftverboltjából, a program csupán két dollárba kerül.

Forrás: [origo]
Minden területtel foglalkozik Aldrin alkalmazása

A The App Company által fejlesztett, és Aldrin által tervezett Buzz Aldrin Portal to Science and Space Exploration HD nevű szoftver az űrutazásról, az űrprogramról, és a csillagászatról tanít. A program tartalmaz Obama elnöknek szóló tennivaló listát, a NASA TV-ről származó friss videókat, képgalériát, Mars-kutatási információkat, de bemutatja az űrturizmussal foglalkozó magáncégeket is.

Aldrin nem csak az App Store-ban van jelen, az űrhajós twitterezik is: több mint 800 ezren lesik szavait a mikroblog szolgáltatásban. Buzz írásait - illetve az általa fontosnak tartott szakemberek cikkeit - az iPad alkalmazásból is elérik az űrkönyvet megvásárlók.