Vágólapra másolva!
Az Apple japán képviselete a helyi hatóságoknak arról számolt be, hogy az iPod Nano hordozható médialejátszók első generációs változatai huszonhét esetben melegedtek túl, és hat alkalommal okoztak kisebb égési sérüléseket tulajdonosaiknak a szigetországban.
Vágólapra másolva!

A helyi gazdasági tárca nemrég részletes beszámolót kért be az Apple-től a túlmelegedésre hajlamos, ezáltal tüzet vagy égési sérülést okozó iPod Nano lejátszókkal kapcsolatban. A hatóságok értesülései szerint összesen huszonhét ilyen eset történt Japánban, melyek közül hat esetben ki is gyulladtak a lejátszók, amelyek így használójuknak kisebb égési sérülést is okoztak. Az Apple napokban eljuttatott beadványában harmincnégy további esetről számolt be, amelyek közül azonban egyik sem okozott sérülést.

A problémás készülék a 2005-ben gyártott, első generációs iPod Nano lejátszók, melyekből a szigetországban mintegy 1,8 millió darabot adott el az Apple. Bár a gyártó honlapján elhelyezte a problémára vonatkozó figyelmeztetést, illetve a hibát okozó akkumulátorok cseréjét is felajánlotta, a hatóságok szerint a figyelmeztetés nem került eléggé kiemelt helyre az oldalon - azaz a cég nem tett meg minden tőle telhetőt, hogy megakadályozza a további eseteket.

A japán szaktárca beszámolója szerint az Apple ígéretet tett arra, hogy átalakítja a honlapját oly módon, hogy a felhasználók egyszerűbben értesülhessenek a termékekkel kapcsolatos problémákról.