Idén már nem jelenik meg az LG táblagépe

Vágólapra másolva!
Jövő év elején érkezik az LG androidot táblagépe. A gyártó csak arra vár, hogy megérkezzen a Google legfrissebb Honeycomb kódnevű Android-rendszere. 
Vágólapra másolva!

A Reuters információi szerint a készüléket egyszerre fogják bemutatni Dél-Koreában és a tengerentúlon. Pontos megjelenési dátumot azonban nem sikerült megtudniuk, mert a tabletekre tervezett Android még meg sem jelent. A táblagépről csak annyit lehet tudni, hogy viszonylag nagy, 8.9 hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni.

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártójának számító cégnek ez lesz az első táblagépe. Az LG-t a piacra lépésben jócskán megelőzte a Samsung, a Dell, és néhány, nem az okostelefon piacról érkező versenytárs is.

A Honeycomb kódnevű új Android verzió legfontosabb fejlesztése a táblagépek jobb támogatása lesz. A szoftver eddigi verziói főleg az okostelefonos felhasználásra voltak kihegyezve, az Android 2.2 Froyo-t vagy a korábbi verziókat használó készülékek emiatt inkább egy nagyra nőtt okostelefonra hasonlítanak, mint az iPad kihívójának.