Néhány nap alatt feltörték a Kinect kamerát

Vágólapra másolva!
A Microsoft Xbox 360 konzolgépéhez csatlakoztatható, mozgásérzékelős kamerát néhány nappal amerikai premierjét követően feltörték, így PC-hez csatlakoztatva barkács célokra is fel lehet használni.
Vágólapra másolva!

A Kinect kamera eredetileg kizárólag az Xbox 360 játékgéppel használható eszköz, amely a Nintendo Wii-éhez hasonló irányítást tesz lehetővé. A hőkamerával és speciális szenzorokkal felszerelt hardver az előtte álló játékosok mozgását érzékeli, és viszi át azt a kimondottan ehhez a hardverhez készített videojátékokba.

A speciális játékirányító premierjével párhuzamosan egy hobbielektronikai termékeket árusító amerikai cég, az Adafruit Industries kétezer dollárt ajánlott fel bárkinek, aki képes úgy meghackelni a kamerát, hogy azt az xboxos játékokon kívül egyéb célokra is használni lehessen, mivel ez a technológia túl hasznos ahhoz, hogy csupán szórakoztatási célokat szolgáljon.


Ezt a videót készítették a Kinect feltörői

Pár nap alatt feltörték

A TechRadar beszámolója szerint ez az MIT két diákjának sikerült, akik a YouTube-on publikált bemutatóvideójukban egy windowsos PC-ről vezérlik a kamera motoros állványát.

A Microsoft az ilyen jellegű felhasználást hivatalosan nem támogatja, és elvileg magát a hardvert is olyan védelmi mechanizmusokkal vértezte fel, amely elvileg megakadályozza a nem rendeltetésszerű használatot, és a jövőben is fel fog lépni ez ellen.

Amerikában már elkapkodták

A Nintendo Wii-ről ismert sportjátékokhoz hasonló, testmozgással való irányítást lehetővé tevő Kinect két nap múlva debütál Magyarországon negyvenezer forint körüli áron.

Sajtóbeszámolók szernit Amerikában a premiert követően néhány nappal a legtöbb üzletben elfogytak az első készletek a konzolkiegészítőből. Itthon az egyik legnagyobb videojáték-forgalmazónál elővételben elkeltek az első szállítmányok.