Videojáték helyet iPadet akarnak a gyerekek karácsonyra

Vágólapra másolva!
Egy amerikai piackutató cég felmérései szerint a 12 évesnél fiatalabb gyerekek egy videojátéknál is jobban szeretnének egy saját iPadet, idősebb társaik azonban leginkább saját számítógépet látnának idén a karácsonyfa alatt.
Vágólapra másolva!

A Nielsen cég felmérései szerint a 6 és 12 év közötti korú amerikai gyerekek közül a legtöbben (31 százalék) egy Apple iPadet szeretnének maguknak, bár szinte hasonló arányban vágynak saját számítógépre vagy iPod Touch lejátszóra is (29-29 százalék).

A 13 évesnél idősebb amerikai gyerekek közül a legötbben saját számítógépre vágynak (20 százalék), de szinte ugyanennyien szeretnének saját tévét, vagy az iPhone-on kívül bármilyen okostelefont(19-19 százalék). A 12 évesnél fiatalabb gyerekek az USA-ban leginkább a Nintendo DS hordozható konzol valamelyik változatát (25 százalék), vagy a Playstation 3 konzolt, esetleg saját mobiltelefont (21-21 százalék) szeretnék megkapni karácsonyra, e-könyv-olvasóra csak nagyon kevesen vágynak (11 százalék).

13 éves kor felett az e-könyves ketyerék már a kívánságlista első harmadába kerülnek (15 százalék) közvetlenül a Blu-ray-lejátszó és a Nintendo Wii konzol mellé, melyet a gyerekek 17 és 15 százaléka kapna meg szívesen ajándékba.