A mobilhívást a közösségi médiával összekötő program lett az év találmánya

Vágólapra másolva!
A mobilon bejövő hívásokhoz automatikusan jelenít meg a notebook képernyőjén iWiW profilt, postafiókot és fizikai helyzetet webes térképen a második Innovációs Tech Show nagydíjas alkalmazása, a CallMix. Emellett internettel keresztezett TV, mobil útikalauz, közösségi zenei platform mutatkozott be december 7-én a nagyközönség előtt - néhány példa abból a több tucatnyi hazai hi-tech fejlesztésből, melyek a szervező szándéka szerint a hazai innováció eredményeit, a technológiai fejlődés lehetséges irányait hivatottak reprezentálni.
Vágólapra másolva!

Összesen 25 új magyar hi-tech találmány mutatkozott be kedden a budapesti Merlin Színházban megrendezett Innovációs TechShow alkalmából. A fejlesztések döntő többsége kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs programjainak eredményeiként jutottak el a termék, többek esetében a piaci bevezetés állapotába. A hi-tech találmányok között szerepel többek között az internetet tévéadással keresztező HybridBox, melynek papírjait az elmúlt hetekben vezették be a budapesti, majd a német részvénytőzsdére, vagy a napokban közel félmilliárd forintos kockázati tőke-befektetéssel támogatott mobiltelefonra fejlesztett idegenvezető-alkalmazást, a Pocket Guide-ot. A látogatók kipróbálhatták a munkahelyi tornát vezénylő és értékelő androidos telefont, az egér megtett útját mérő, ellene sportmozgalmat hirdető programot, testkamerás felvétel alapján egészségügyi tanácsokat adó rendszert és egy-két marsmobilt is.

A helyszínen lehetett szavazni a legjobb találmányra is, ennek alapján az idei év legsikeresebb fejlesztésének odaítélt TechShow Nagydíjat a CallMix program kapta. A TcT Hungary Kft. által fejlesztett mobilalkalmazás lényege, hogy mobiltelefonhívással egy időben a beszélgetők láthatják egymás közösségi oldalakon történő aktivitását.