Rekordmennyiség fogyott a Kindle e-könyv-olvasóból

Vágólapra másolva!
Az idei karácsonyi vásárlási szezon alatt az Amazon többet adott el Amazon Kindle nevű e-könyv-olvasójából, mint tavaly egész évben. 
Vágólapra másolva!

A társaság online fórumán hétfőn jelentette be, hogy az utolsó 73 napban rekordmennyiséget adott el a Kindle nevű e-könyv-olvasójából. Bár a pontos eladott darabszámot a cég nem közölte, csupán azt, hogy milliónyi eladott készülékről van szó, amelynek karácsonyi eladásai meghaladják a tavalyi év teljes forgalmát.

A Kindle legújabb, harmadik generációs változata vezeti a cég ajándéklistáját is. Minden bizonnyal az erős kereslet az oka annak is, hogy az Amazon november óta már csak jövő évi kiszállítással vesz fel rendelést az Egyesült Államokon kívül e-tinta képernyővel rendelkező könyvolvasójára.

Forrás: [origo]
Balra az új, jobbra az eggyel régebbi Kindle

Az amerikai népszerűség ellenére Magyarországon még nem slágertermék az e-book-olvasó: az egyik elektronikai áruházlánc, az Extreme Digital karácsonyi statisztikái szerint itthon inkább a táblaszámítógépek iránt van kereslet, amelynek oka a társaság szerint a magyar nyelvű e-könyvek széles körű elérhetőségének hiányában keresendő. Itthon csupán néhány társaság kínál megvásárolható e-bookokat, ezekről korábbi összeállításunkban olvashat részletesen.