Spektrumanalizátorral buktatták le a puskázókat

Vágólapra másolva!
Spektrumanalizátorok segítségével füleltek le high-tech módszerekkel puskázó diákokat tajvani rendőrök - számolt be a PC World.
Vágólapra másolva!

Az ország kormányhivatalaiban dolgozni kívánóknak egy vizsgát kell letenniük, melyet többen nem legális úton próbáltak abszolválni. A helyi hírközlési hatóság a puskázók lefülelése érdekében speciális felszerelést rendelt a német Rohde & Schwarz cégtől.

A társaságtól kézi spektrumanalizátorok némileg módosított változatait vásárolták meg. Ezeket az eszközöket eredetileg többek között arra használják, hogy az elérhető mobiltelefonos térerőt megvizsgálják távközlési szakemberek.A mobil berendezéseket a vizsgafelügyelők öveire csíptették fel, jelzéseit pedig fülhallgatón tudták észlelni. A szerkezet minden esetben jelezte, ha a közelben csipogót vagy mobiltelefont használnak akár hangalapú kommunikációra, akár üzenetek küldésére vagy fogadására használták ezeket.

Bár az eszközök csupán egy néhány méteres területre tudták leszűkíteni a telefonos jel forrását, segítségével három puskázó vizsgázót buktattak le.