A FarmVille és az Angry Birds a rekordok könyvében

Vágólapra másolva!
A Guinness Rekordok Könyvének kiadója 2008 óta minden év januárjában egy Gamer's Edition alcímet viselő különálló kötetben publikálja a videojátékokkal kapcsolatos rekordokat és érdekes statisztikai adatokat.
Vágólapra másolva!

A videojátékos Guinness 2011-es kiadásában egyebek mellett felbukkan a FarmVille, ami a legnépszerűbb Facebook-játék, míg a lövöldözős játékok körében a Call of Duty produkált eladási rekordot, az Angry Birds pedig leginkább kelendő fizetős iPhone-játék lett az idén.

Az itthon kevésbé ismert, PlayStation 3-ra megjelent MAG című játék azért került be a rekordok könyvébe, mert pályáin, egyszerre akár 256 virtuális harcos is megmérkőzhet, ilyen nagy számú humán játékost korábban fps-játékban sosem lehetett megtalálni. Super Mario minden idők legnépszerűbb videojáték-karaktereként került a rekorderek közé, a japán Micugu Kikaji pedig a világ legnagyobb Mario-gyűjteményével rendelkezik, ami 5400 darabból áll.

Forrás: [origo]
A legfiatalabb profi DDR-játékos

A kilencéves Ryota Wada nevű kislány pedig azért lett rekorder, mert ő a legfiatalabb ember, aki tökéletesen teljesítette a Dance Dance Revolution táncos ritmusjáték egyik pályáját. A 85 éves John Bates pedig Wii Sports-ban legjobb eredményt elérő bowlingjátékosként került be a rekordok könyvébe - olvasható a Guiness közleményében.

Annie Leung, egy ázsiai lány tartja a Guitar Hero III női rekordját 789 349 ponttal, ő céljairól úgy nyilatkozott, nem kimondottan a női játékosok táborának élére szeretne kerülni, hanem egyszerűen egy szuper gamer akar lenni. A videojátékos Guiness Rekordok Könyvét magyarul nem tervezik kiadni, az angol nyelvű kötetet 15 dollárért lehet megrendelni a Guinness honlapjáról.