IPadet kapnak a legjobb eredménnyel felvételizők

Vágólapra másolva!
Drága ajándékkal vághatnak neki tanulmányaiknak a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának gólyái. Az száz legmagasabb pontszámmal felvételiző hallgató egy-egy iPaddel lesz gazdagabb szeptembertől. 
Vágólapra másolva!

"A főiskola már most is rendelkezik e-learning-tananyagokkal, ezeket úgy alakítják át, hogy az iPad-en is tökéletesen működjenek" - mondta Ocela Tibor, a főiskola kommunikációs menedzsere. Ocela szerint a táblagépet kényelmesen be tudják illeszteni a mindennapokba a hallgatók, az intézmény minden termében elérhető drótnélküli internetkapcsolat pedig segíteni fogja őket a tanulásban. A főiskola korábban laptoppal akarta magához csábítani a diákokat, ám végül a divatosabb iPad mellett döntöttek.

A szeptemberben induló programban azok is táblagéphez juthatnak, akik nem kerültek be az első százba. A hallgatók bérelhetnek Apple tabletet, illetve kedvezményesen meg is vásárolhatják a készüléket. A részleteket még nem dolgozta ki a főiskola és az Apple, így azt nem tudta megmondani Ocela Tibor, hogy mennyibe fog kerülni az iPad a hallgatóknak.

Más egyetemen is jár az Apple kedvezmény

A hazai Apple nem csak a Károly Róbert hallgatóinak teszi lehetővé a kedvezményes vásárlást. A hazai disztribútorral szerződött intézmények - ezek listája az Apcom honlapján olvasható - hallgatói tíz százalék kedvezményt kapnak, a többi magyar egyetemre járó fiatalok pedig háromszázalékos kedvezményre jogosultak.

Bár olcsóbb számítógépet már vehetnek a hazai egyetemisták, van még felzárkóznivalója a hazai egyetemeknek és főiskoláknak. Míg a külföldi tanintézeteknek vannak nyilvános e-tananyag-gyűjteményei, videomegosztókon és az egyetem iTunes oldalán elérhető rögzített előadásai, addig a hazai felsőoktatási intézmények közül kevesen dicsekedhetnek ilyesmivel. Az ELTE-n üzemeltetett Első Pesti Egyetemi Rádió, a BME videós portálja és a Mindentudás Egyeteme mellett hasznos lenne, ha több intézmény töltené fel az internetre kurzusait és ismeretterjesztő előadásait.