Nem kell a tablettől félteni a Microsoftot

Vágólapra másolva!
Túlzottan féltik a befektetők a Microsoftot az okostelefonok és a táblagépek sikerétől, pedig a cégnek más növekedési forrásai is vannak. A szoftvervállalat jövőjéről a Microsoft International elnöke nyilatkozott a Világgazdasági Fórumon.
Vágólapra másolva!

Túlzóak a félelmek, amelyek szerint az óriási népszerűségnek örvendő iPad és iPhone mellett eltörpülne a Microsoft - nyilatkozta Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke. "Újabb készülékek fognak érkezni és eltűnni" - mondta az elnök a Reutersnek a Világgazdasági Fórumon. Courtois azt is megemlítette, hogy a cég jól áll a táblagépek fejlesztésével.

A Microsoft januárban jelentette be, hogy a Windowsnak olyan verziója is készül, ami az okostelefonokban és táblagépekben használt ARM-processzorokon is működik. A cég csütörtökön ismertette negyedéves eredményeit, amelyek rosszabbak lettek a vártnál. A Microsoft nem tudta meggyőzni befektetőit arról, hogy nem az Apple által újra feltalált táblagép, vagy az Apple és Google szoftvert futtató okostelefon fogja uralni a számítástechnika következő korszakát.

A tabletek előretörése nem csak a világ számítógépeinek kilencven százalékát működtető, szoftvert áruló Microsoftot érintette kellemetlenül. Az Intel chipgyártót is kritika érte, amiért a mobil területen nincs elég erősen jelen.

A számítástechnika másik fontos fejlődési iránya a cloud computing, azaz az adatok és szolgáltatások nagy szerverfarmokra költöztetése. Courtois szerint ezen a területen kiemelkedően jól tejesít a Microsoft. Az elnök a fejlődő országoktól, és a Kinect nevű természetes, gombok nyomogatását nem igénylő játékkontrollertől vár még nagy növekedést.