Ételrendelés a tévé képernyőjén

Vágólapra másolva!
A T-Home TV interaktív tévészolgáltatás újabb interaktív funkciókkal bővült: a kvízek és rádiók mellett devizaárfolyamok, horoszkóp és a Netpincér ételrendelő szolgáltatása is helyett kapott az Extrák menüben.
Vágólapra másolva!

Interaktív funkciókkal bővítette IPTV-szolgáltatását a T-Home. A megállítható, visszatekerhető élő adás, videotéka és kényelmesen használható műsorújság mellett olyan funkciók is megjelennek a tévéképernyőn, amelyek kihasználják a set-top-box számítógépekkel összemérhető képességeit és folyamatos internet-elérését. Korábban is a nézők rendelkezésére állt a Sportkvízek játék, illetve a néhány rádiócsatornát a tévére költöztető Webrádió, mostantól azonban az előbbiek kibővített változata mellett három újabb képesség is megjelenik a T-Home TV előfizetőinél.

A Horoszkóp, amit a tévéadás "felett" lehet megjeleníteni, vélhetőleg azokat célozza, akik a reggeli műsorok mellé eddig is átlapozták a vonatkozó szakirodalmat, csak éppen nem a képernyő előtt. Az Árfolyamok a Magyar Nemzeti Bank deviza középárfolyamait jeleníti meg, a frankhitelesek és utazást tervezők kedvére.

Forrás: T-Home

A három újdonság közül legérdekesebbnek a Netpincér nagyképernyőre költöztetése bizonyulhat, hiszen az ételrendelés számos családnál amúgy is társas tevékenység, amit könnyebb a tévé elé csoportosulva lefolytatni, ráadásul a számítógép elindulására sem kell várni. A kezelőfelület ugyan még hagy kívánnivalókat maga után (a belépéshez szükséges szövegbevitel igen sok türelmet és csupa nagybetűből álló jelszót igényel), ezt azonban csak egyszer kell megtenni, az étlapok böngészéséhez pedig elégséges a négy nyílbillentyű és az OK gomb, ráadásul itt már kifejezetten gyors és jól használható a felület.

Forrás: T-Home

Újdonság az is, hogy önálló gombot kapott a távirányítón az alkalmazások menüje (a kék gomb megnyomására bukkan fel), illetve hogy az eddig csak néhány ismert rádicsatornát nyújtó Webrádió kínálata jelentősen kibővült, s a földi sugárzású adók mellett megjelentek a csak az interneten elérhető, zenei tematikákhoz kötött csatornák is.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Home ajánlati márka tulajdonosa is.