Vágólapra másolva!
A Bloomberg értesülései szerint a Microsoft nem fog több Zune márkájú hordozható médialejátszót bemutatni, mivel az eddigi eszközök sem arattak túl nagy sikert.
Vágólapra másolva!

A Zune nevű médialejátszót az Apple iPodjának riválisául szánták, első változatát még 2006-ban mutatta be a Microsoft, ezt később újabb, nagyobb tudású modellek követték. Az üzleti lap belső forrásaiból származó információi szerint a Microsoft nem fog új modellt bemutatni a Zune-ból, a hordozható médialejátszók helyett egyéb eszközök fejlesztésére fordítja erőforrásait, bár a jelenlegi verziókat még árusítani fogják. Az erről szóló döntést egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg a szoftvercég.

Ugyanakkor a Zune-eszközök lelkét képező szoftver nem vész el, azt a társaság Windows Phone nevű, okostelefonokon használatos operációs rendszerébe költöztették át, fejlesztése is ennek részeként folytatódik. A Zune-on keresztül a felhasználók zenéket és filmeket vásárolhatnak meg, illetve wifin keresztül elérhető, korlátlan zenehallgatást biztosító havidíjas szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Forrás: [origo]
Tavaly mutatták be a Zune HD-t

Bár hardveres paraméterei alapján a Zune-lejátszók versenyképesek voltak, öt éven át még behozni sem tudták az iPodok népszerűségét, a Microsoft eszközei öt legnépszerűbb lejátszómárka közé sem kerültek be.