Üdítőt lehet küldeni a jövő kólaautomatáival

Vágólapra másolva!
Közösségi élményt akar csinálni a kóla eladásából a Pepsi. A cég legújabb, még kísérleti stádiumban levő automatáiból nem csak üdítőt lehet venni, hanem küldhetünk is velük kólát az ismerőseinknek sms-ben.
Vágólapra másolva!

Internetre csatlakoztatott, közösségi funkciókkal rendelkező, kólaküldésre is alkalmas automatával kísérletezik az üdítőipar nagy másodikja, a Pepsi. Az érintőkijelzővel felszerelt gépen még videókat is lehet nézni. Az egyelőre csak prototípus állapotban létező gép még idén kikerülhet az utcákra Amerikában.

A kólaautomata érintőképernyőjén ugyanúgy lehet navigálni, mint egy iPaden vagy okostelefonon. A különböző üdítők között lapozgatással lehet válogatni, a címzett nevét és telefonszámát érintőképernyőn lehet begépelni, igény esetén pedig még videóüzenetet is lehet rögzíteni a kólához. A címzett egyszerű sms-ben kapja meg a rövid kódot, amivel kinyerheti valamelyik közösségi kólaautomatából az ajándék üdítőjét. Mielőtt a palack kiesne az automatából, a megajándékozott még megnézheti az üdvözlővideót, és ha kedve támad, maga is küldhet egy kólát.

Az automaták internetre csatlakoztatása nem csak a közösségi funkciók miatt éri meg a Pepsinek. A hálózatnak köszönhetően a készülékek raktárkészletét bármikor le lehet kérdezni, és a cég akkor küldheti ki az árufeltöltőket, amikor valóban elfogyott az üdítő.