Nincs helye az iPad-nek az orosz kormányban

Vágólapra másolva!
Kitiltaná az iPad 2-t az államigazgatásból az orosz kormány. Az Apple tabletje helyett a kormányzati titkosítási szabványoknak megfelelő Blackberry Playbookot választhatják a kormányügynökségek.
Vágólapra másolva!

Az RBK Daily orosz üzleti napilap értesülései szerint meg vannak számlálva az államigazgatásban használt iPadek napjai. A kütyüvel az a baja a kormányügynökségeknek, hogy nem rendelkezik a megfelelő biztonsági tanusítványokkal. A Blacberry Playbook múlt héten kapta meg az Egyesült Államok hivatalaitól a FIPS 140-2 minősítést, ami alkalmassá teszi a készüléket bizalmas, de nem titkos iratok kezelésére. A minősítés birtokában az USA kormányhivatalai vásárolhatnak Playbookokat a mindennapi munka megkönnyítésére.

Az orosz kormány egyelőre nem döntötte el, hogy a Research In Motion Playbookját, a Google Androidját futtató valamilyen tabletet, vagy egy rosz ügynökség által készített, a megfelelő biztonsági megoldásokkal rendelkező eszközt vásároljanak.

A Research In Motion az erős kriptográfiai eszközökkel rendelkező, kormányzati munkára alkalmas eszközök szállítójaként pozicionálja magát. A cég így talán megrendelésekhez juthat azokból az országokból, ahol az iPad-et nem tartják elég biztonságosnak kormányzati felhasználásra. A magyar képviselők és hivatalnokok várhatóan nem fognak Blackberryket használni, a kormány a közelmúltban vett minden képviselőnek iPad 2 tabletet.