Európába jön a Google okostévéje

Vágólapra másolva!
Nem mond le a Google a csekély érdeklődést kiváltó Google TV-ről. 2012-ben Európában is piacra fog kerülni a YouTube-ot és netes videókat is lejátszó okostévé.
Vágólapra másolva!

Európában is elérhetővé válhat a tévékészülékeket internettel kiokosító Google TV. Amerikában közel egy éve elérhetők a szoftvert futtató set-top-boxok, ám ott sem ért el áttörést a termék. A Google a kedvezőtlen fogadtatás ellenére sem tett le a termékről, sőt bővíteni akarják a Google TV eszközök piacát. A Reuters híradása szerint egy edinburghi tévés konferencián Eric Schmidt bejelentette, hogy a 2012-es év elején Európában is piacra kerülnek a kütyük.

Jelenleg két készülék van, amely a Google televíziós szoftverét futtatja. Az egyiket a Sony dobta piacra, és az egy programok futtatására, weboldalak megtekintésére alkalmas okostévé. A másik egy hagyományosabb set-top-box a Logitechtől, amely bármelyik televízióra rákötve működik. Schmidt azt is megígérte, hogy bővítik a partnereik körét, így több készülék közül választhatnak majd az okostévére vágyók.

A Google TV iránti érdeklődés csökkenéséért a termék mögül kihátráló tévécsatornák tehetők felelőssé. Kezdetben a csatornák nagy része támogatta a Google elképzelését, ám idővel egyre többen léptek vissza. A támogatásukat megvonó tévék pedig azt is megtiltották, hogy a honlapjukon ingyenesen megnézhető filmeket és sorozatrészeket meg lehessen jeleníteni a Google TV-s eszközökön. Európában a Google óvatosabb, tárgyalásokat folytat a brit tévécsatornákkal, hogy mindenképpen legyen tartalom az okostévéire.