Egy vagyonba kerül a szemüveg nélküli 3D-tévé

toshiba 3d
Vágólapra másolva!
Szemüveg nélküli 3D-s tévével rukkolt elő a Toshiba a berlini IFA szakkiállításra. Az 55LZ2 típusszámú készülék speciális kijelzője más-más képet sugároz a néző mindkét szemének, és mindig tudja hányan nézik épp.
Vágólapra másolva!

Különleges, lencse-lemez felépítésű kijelzőjének köszönhetően a Toshiba legújabb 3D-s tévéjéhez már nem kell szemüveget viselnie a nézőnek. A készülék beépített kamerájával követi, hogy hol van a néző a szobában, és az ő pozíciójához állítja be a két szemnek sugárzott két külön képet. A fejkövető rendszernek és a gyors megjelenítésnek hála a tévé egyszerre kilenc nézőt tud kezelni, és mind 3D-s képet látnak.

Az új csúcstévé nem egyszerűen HD-felbontású, ennek négyszeresére képes: képe 3840*2160 pixeles. Nem lesz egyszerű dolga ilyen felbontású filmeket szerezni annak, aki úgy dönt, hogy kifizeti a nyolcezer eurós - több mint kétmillió forintos - árat a készülékért.

Forrás: [origo]

Az új kijelző mellett az 55ZL2 rendelkezik a Toshiba többi csúcskészülékében megtalálható extrákkal. A készülék integrált Freeview HD-tunert tartalmaz, képes műsorokat rögzíteni USB-n csatlakoztatott merevlemezre, és természetesen DLNA kompatibilis. A tévé az internethez is képes csatlakozni, hogy a Toshiba Placesről YouTube, Cartoon Network vagy éppen BBC iPlayer appokat töltsenek le rá.

A Toshiba Japánban már megpróbálkozott a kisebb képátlójú, szemüveg nélkül nézhető 3D-tévék piacra dobásával. A 12GL1 típusszámú, 12 hüvelykes tévéjüket már 1400 dollárért meg lehetett venni, a 20 hüvelykes verzió pedig 2800 dollárba került. A készülékek egyelőre Japánban sem váltak keresetté, túl drágák ahhoz, hogy tömeges érdeklődést váltsanak ki.