Tiltólistán maradnak a Samsung táblagépek Németországban

Vágólapra másolva!
Felülvizsgálta korábbi döntését a Samsung kérésére a düsseldorfi bíróság, ám ismét úgy találta, hogy a koreai gyártó termékei sértik az Apple szabadalmát.
Vágólapra másolva!

Továbbra is be vannak tiltva Németországban a Samsung táblagépei és Galaxy okostelefonjai. A düsseldorfi bíróság ugyan hajlandó volt felülvizsgálni korábbi ítéletét, ám a korábbihoz hasonló döntésre jutott. A dél-koreai hardvercég azt remélte, hogy sikerül meggyőznie a bírákat arról, hogy táblagépeinek formatervét nem az Apple iPad-jéről koppintotta.

Johanna Brueckner-Hoffmann, a düsseldorfi körzeti bíróság bírája szerint a két készülék minimalista, modern formaterve egyértelműen hasonlóvá teszi a táblagépeket. Mivel az Apple nem szoftveres szabadalmak megsértése miatt indított pert a Samsung ellen Németországban, hanem a formatervezési mintájának bitorlása miatt, ez elég is koreai tabletek betiltásához.

A bíróság eddig csak egy ügyben engedett a Samsungnak. A korábban Európa-szerte érvényes tiltást Németországra szűkítették, miután bizonytalanná vált, hogy a bíróságnak van-e joga ilyen széles hatókörű rendelkezést hozni. A Samsung ettől még nem áll jelentősen jobban, az Apple ugyanis nyerésre áll a cég európai logisztikai központjának otthont adó Hollandiában is.