Beszélni és internetezni fog a jövő autója

Vágólapra másolva!
Szériatartozék lesz a fedélzeti internet, a mobilnetes modem és a beszédfelismerés a jövő autóiban a KPMG auditorcég számára készült felmérés szerint - adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

A világ autóipari vezetői úgy gondolják, hogy hamarosan elterjedhetnek az autókba épített kütyük. A 200 vezetőnek több mint egyharmada érzi úgy, hogy az autók beépített szórakoztatórendszere legalább annyira fontos tényező, mint a biztonság. A gyártók zenei, telekommunikációs és informatikai cégekkel együttműködve fogják továbbfejleszteni az autókat.

Néhány gyártó már most is kínál internetes funkciókkal rendelkező autókat. A következő öt évben azonban el fognak terjedni a Google-, Apple-, Microsoft- és LG-kódokat, kütyüket futtató autók. Az Intel és a Toyota az elmúlt év végén jelentették be együttműködésüket. A chipgyártó szerint az okosautó a harmadik leggyorsabban növekvő terület az okostelefon és a tablet után.

Az ipar a legtöbb pénzt várhatóan a hibrid járművek továbbfejlesztésére fogja költeni az autóipari vezetők szerint. A megkérdezettek 61 százaléka szerint azonban a csökkentett szén-dioxid-kibocsátású, hatékonyabb benzin- és dízelmotorokkal szerelt autók is vonzók maradnak a vásárlók számára.