Olcsó tableten dolgozik a Google

asus memo
Vágólapra másolva!
Az Asust választotta partneréül az olcsó táblagépen dolgozó Google. A várakozások szerint a 150-200 dolláros eszköz a Kindle Fire konkurenciája lesz, az új iPaddel viszont nem fog versenyre kelni.
Vágólapra másolva!

Sem a Google, sem az Asus nem reagált a sajtó értesüléseire. Az Android and Me oldalnak azonban egy amerikai készlettervező szakember megerősítette a Nexus táblagép létezését. A Google saját fejlesztői gépe valószínűleg nem lesz képes versenyre kelni az új iPaddel, mert tervezésekor az olcsóságra helyezték a hangsúlyt. Az Amerikában nagy példányban értesített Kindle Fire táblagépnél azonban jobbnak ígérkezik a masina.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen processzort választott a Google, a szakember azonban elmondta, hogy az nem Nvidia négymagos Tegra 3 kombinált chipje lesz a Nexus táblagép lelke. Az indiai NDTV kütyüblogja szerint a Texas Instruments chipgyártó OMAP processzora mellett dönthetett a cég, amit a Galaxy Nexus okostelefonban is használtak. Az Android and Me szerint az Asusnak annyira előnyös ajánlatot tett a Google, hogy az azonnal letett a CES szakkiállításon bemutatott MeMo 370T tabletjének piacra dobásáról. A Google saját tabletje a pletyák szerint hét hüvelykes kijelzővel fog rendelkezni, ami 1280*800 pixeles felbontásra lesz képes.

Bár a kijelző messze elmarad az Apple által két hete bemutatott új iPad képességeitől. A Nexus táblagép mellett fog szólni az ára, míg a legolcsóbb új iPadért is 499 dollárt kell kifizetni, addig a Google tabletje 150-200 dolláros áron kerül majd piacra. Az Android and Me forrásai sem tudták, hogy az Android jelenlegi 4.0-s verzióját fogja-e futtatni a táblagép, vagy a következő verzió bemutatására fogja használni a cég.