Zenével tüzel a lézerpontos hangsugárzó

soundlazer
Vágólapra másolva!
Rejtett hangrendszerként viselkedik minden, amire a méregdrága csúcshangfalat ráirányítják. Közvetlenül hallgatva ugyan roncsolja a fület a nagy hangnyomás, de ennek ellenére is helye lehet egy modern lakásban. 
Vágólapra másolva!

Különleges hangszórót vehet magának, aki hajlandó a Soundlazer nevű fejlesztést támogatni a Kickstarter adománygyűjtő oldalon. A szerkezet ultraszonikus vivőhullámokat használ, ennek köszönhetően pedig olyan pontosan lehet vele célozni, mint a lézerrel. A kütyü által kibocsátott hangokat nem hallják a mellette állók, csak az, akire rá van irányítva.

A Soundlazer arra is képes, hogy virtuális hangforrásokat hozzon létre a szobában. Ha például egy szekrényre irányítják a sugárzót, akkor a visszaverődés miat úgy fog hangzani, mintha a szekrény lenne a hangszóró. Célpontnak bármi megteszi, ami képes visszaverni a hangot.

Forrás: Kickstarter
Kétszázötven dollárba kerül stadionlámpa alakú hangsugárzó

Közvetlen hallgatásra nem ajánlja az iPhone-nál alig nagyobb Soundlazert a feltalálója, Richard Haberkern. A hangnyomás már tíz perc használat után is károsíthatja a hallást. Ha viszont a felhasználó egyszerűen a háta mögötti falra irányítja a sugárzót, máris eltűnik a veszély.

A Soundlazer 39 speciális apró piezoelektromos hangsugárzót tartalmaz, ami rendkívül drágává teszi az eszközt. A borítás nélküli, de teljesen üzemképes hangszóróért 175 dollárt kell odaígérni a Kickstarteren, az alumínium házba szerelt hangfal pedig 275 dollárba kerül. Hangfalpárra nincs is ajánlat az oldalon, aki sztereóban szeretne zenét hallgatni, az ennyiért igazán jó hagyományos hangfalakat vehet.

Forrás: Kickstarter
Az olcsóbb támogatói csomaghoz nem jár az aluház

A parametrikus hangsugárzóknak számos felhasználási módja van azon túl, hogy az irodában remekül lehet vele idegesíteni a munkatársakat. A feltaláló szerint az előtte álló nézelődőhöz beszélő reklámtáblát, irányított riasztásokat, vagy csak a rossz helyre tévedő járókelőket figyelmeztető hangszórókat lehet gyártani az eljárással. Mert azt, hogy "kérjük, hagyják szabadon a biztonsági sávot" valószínűleg csak annak kell hallani, aki épp rossz helyre lépett.