Közösségi élményt kínál az óriástablet

toshiba
Vágólapra másolva!
A piacon levő táblagépek egy nyilvánvaló hiányosságát látta meg és javította ki a Toshiba, azt, hogy nem elég nagyok. A cég Excite nevű új tabletje 13 colos, laptop méretű kijelzővel rendelkezik.
Vágólapra másolva!

A táblagépek személyes tárgynak számítanak: hozzáférést biztosítanak a felhasználójuk Facebookjához, levelezéséhez, személyes adataihoz. A Toshiba szerint azonban nem szükségszerű, hogy egy emberhez tartozzon egy táblagép. A cég óriási méretű, 13 hüvelykes Excite tabletje inkább közösségi akar lenni. A tulajdonos táskája helyett a nappaliban levő asztalon, az ebédlőben, vagy az iroda tárgyaló részében van a helye. A táblagépből készülnek hagyományos méretű verziók is.

Egyszerre többen használhatják a kijelzőt, átnézve a gépen megnyitott prezentációt. De azt is elviseli, ha egy család két-három gyermeke közösen játszik rajta. A tizenhárom hüvelykes méretet is ez a felhasználási mód indokolja a cég szerint. A kisebb, hét vagy tíz colos kijelzőket csak egy ember nézheti kényelmesen, tizenhárom colnál már nincs ilyen probléma.

Forrás: Toshiba
Forrás: Toshiba

Családi játékgép az óriási tablet

A táblagép kijelzőjének felbontása csekély a gép méretéhez képest, csupán 1600x900 pixelt jelenít meg. Ez eltörpül az alig tíz hüvelykes iPad 2048×1536 pixeles retina kijelzője mellett. A táblagépet működtető hardverre azonban nem lehet panasz. Az NVIDIA processzort és grafikus gyorsítót is tartalmazó Tegra 3 rendszerchipje a gép lelke és 1 gigabájt memória jutott az alaplapra. Az érintőkijelzőt felkészítették arra, hogy egyszerre több felhasználó fogja használni a masinát: tíz ujjat tud követni.

Az Excite táblagép súlya majdnem egy kilogramm, a dizájn azonban karcsúra sikerült, a gép háza nem vastagabb egy centiméternél. A készüléket kipróbáló Mashable stábja szerint a videók valóban pazarul festenek az óriástablet kijelzőjén, de a laptopnyi súlyt túlzásnak érezték. A táblagép kisebb, 32 gigabájt memóriával szerelt verziója 650 dollárba kerül, a 64 gigabájtos variáns 750 dollárt kóstál.